Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bero: Vo finále chcem Portugalcov a Nemcov. Bude jedno, kto vyhrá

Matúš Bero rozbehol svoju futbalovú kariéru v dobrom tempe. Vlani ho vyhlásili za objav najvyššej slovenskej súťaže, teraz získal dvadsaťročný trenčiansky stredopoliar titul najlepšieho hráča ligy. Štafetu prevzal po skúsenom reprezentantovi Viktorovi Pečovskom, ktorý v tejto ankete Únie ligových klubov triumfoval pred rokom.

06.07.2016 12:00
Matúš Bero Foto: ,
Matúš Bero v drese Trenčína.
debata

Čo pre vás znamená tento titul?
Veľmi veľa. Aj v slovenskej lige hrá veľa kvalitných futbalistov. Vyberať z nich určite nebolo jednoduché. O to viac si toto ocenenie vážim. Prebrať víťaznú trofej bola pre mňa česť.

Zdá sa, že už nebudete mať šancu obhájiť trofej. Veľa sa hovorí o vašom odchode do zahraničia. Ako vidíte túto šancu?
Stále som v Trenčíne a pokiaľ zostanem v tomto klube, budem robiť maximum, aby som mu pomohol svojimi výkonmi, odovzdal v každom zápase, čo je v mojich silách.

Už v zime sa však hovorilo, že klub opustíte. Rokujete teraz so záujemcami o vaše služby?
Môj manažér túto situáciu rieši a rokuje s potenciálnymi klubmi. Ja sa sústreďujem najmä na prípravu a futbal. Ak bude niečo konkrétne, určite sa k tomu vyjadrím.

Hovorí sa o záujme tureckého Trabzonsporu i niektorých iných mužstiev. Aký je váš odhad: zostanete v Trenčíne aj v jesennej časti alebo odídete?
Dúfam, že ešte toto leto sa presuniem inam, kde budem pokračovať vo futbalovom napredovaní a rozvíjať moju kariéru…

Mali ste šancu štartovať aj na majstrovstvách Európy vo Francúzsku. Absolvovali ste záverečnú prípravu mužstva, no potom ste sa do 23-člennej nominácie nezmestili. Ako vnímate tento fakt s odstupom času? Ste sklamaný?
Prežil som to úplne v pohode. Poďakoval som sa trénerovi Kozákovi, že mi dal šancu a mohol som sa pripravovať s ostatnými. Bol som vďačný, že som si to vyskúšal, že som pričuchol k tomu, ako funguje reprezentačné áčko a zúčastnil sa v prípravnom kempe. Nebol som sklamaný a už vôbec nie nahnevaný. Pre mňa to bola výborná skúsenosť.

Sledovali ste šampionát na diaľku aspoň v televízii?
Samozrejme, videl som všetky naše zápasy. Aj som písal chalanom a vždy som im poprial veľa šťastia. Stretnutia som prežíval tak intenzívne, akoby som bol s nimi vo Francúzsku a sedel na lavičke.

S kým ste najviac komunikovali?
S Martinom Škrtelom.

Prečo práve s ním? Kapitán tímu je trošku iná veková kategória, v reprezentácii bolo aj zopár mladých hráčov, dokonca aj z výberu do 21 rokov…
Ja ho vnímam ako Trenčana, hrával tu. A je to výborný hráč, od ktorého sa mám čo učiť. Rád ho sledujem aj v zápasoch.

Ako hodnotíte výkony vašich spoluhráčov z prípravy?
Potešili ma. Považujem sa aj ja za súčasť tohto mužstva. Bol som hrdý na to, čo predviedli na šampionáte a kam to dotiahli. Účasť v osemfinále vnímam ako úspech slovenského futbalu. Škoda výsledku v osemfinále, ale narazili sme na silného súpera. Je však úžasné, že sme sa tam vôbec dostali.

Ktoré stretnutie sa vám najviac páčilo?
Určite proti Rusku, ktoré sme vyhrali.

A z ostatných?
Mňa zaujal aj náš súboj s Nemeckom. Za stavu 0:2 sme mali výbornú šancu, žiaľ, nedali sme gól a stretnutie nezdramatizovali. Neuer vytiahol skvelý zákrok, v opačnom prípade sa možno bijeme o dobrý výsledok až do posledných minút.

Na šampionáte zostali v hre už len štyri mužstvá. Kto je váš favorit?
Mám dvoch – Portugalsko a Nemecko.

Môžu sa stretnúť vo finále…
Verím, že to tak bude a potom sa jeden z nich stane majstrom Európy. A nech potom zvíťazí ktokoľvek z nich, ja budem spokojný.

EURO 2016 – Štadióny, na ktorých sa hrá
Paríž Stade de France Nice Marseille Lyon
Lille Saint Étienne Lens Bordeaux Toulouse

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Matúš Bero