Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škriniar: Prehrali sme, môj výkon nič neznamená

Tréner Ján Kozák urobil v zostave na osemfinálové stretnutie štyri zmeny. Najviac prekvapilo zaradenie mladého Milana Škriniara do základnej zostavy.

27.06.2016 18:37
Milan Škriniar, Mesut Özil Foto: ,
Slovenský obranca Milan Škriniar a stredopoliar Nemecka Mesut Özil.
debata

Opora tímu do 21 rokov odohrala dovtedy len 114 minút v reprezentačnom drese áčka. V základe nastúpil 21-ročný hráč Sampdorie Janov len v májovej príprave proti Gruzínsku, v ktorej dostali šancu hráči zo širšieho kádra. Na šampionáte ho poslal tréner predtým na ihrisko v závere súboja s Anglickom (posledných 12 minút). V súboji s Nemeckom ukázal rodák zo Žiaru nad Hronom svoj veľký potenciál. Patril medzi najlepších hráčov v slovenskom výbere.

Bol to najvážnejší zápas vo vašej doterajšej kariére?
Asi najvážnejší. Nastúpiť v osemfinále majstrovstiev Európy nie je každodenná vec, tobôž pre slovenského hráča v mojom veku. Potešilo ma, že som túto šancu dostal, ale zápas nám nevyšiel.

Ako ste reagovali, keď vám tréner oznámil, že nastúpite proti Nemecku?
Prvý pocit? Bol som šťastný, že idem od začiatku. Potom som sa už začal maximálne koncentrovať na môj výkon a na plnenie toho, čo odo mňa tréner žiadal. Sčasti sa mi to darilo, sčasti nie. Najmä ma mrzí, že sme nedosiahli lepší výsledok.

Aké pokyny vám dal tréner?
Mal som vykrývať priestor medzi Maťom Škrtelom a Jánom Ďuricom, tam sa pohybovať aj s Paťom Hrošovským. Ľahšie sa to vraví, nie je jednoduché hrať proti takým hráčom, akých majú Nemci. Ukázali svoju veľkú kvalitu.

Ako hodnotíte svoj výkon? Čo prevláda?
Sústredil som sa na moju hru, chcel som mužstvu čo najviac pomôcť, ale teraz sa mi to ťažko hodnotí. Najmä preto, že osobne sa mi hralo celkom dobre, ale prehrali sme, takže môj výkon nič neznamená.

Pred prvým gólom ste odvracali loptu zo šestnástky, potom sa zdalo, že po Boatengovej strele ste ju mierne tečovali. Ako ste videli tento dôležitý moment?
Po rohu som loptu odhlavičkoval za šestnástku, škoda, že tam nebol nik z našich, Boateng bol pri nej sám, dobre ju trafil. Dotkol som sa jej špičkou kopačky. Ale strela bola dobre umiestnená, Matúš Kozáčik nemal šancu.

Mohlo mužstvo dosiahnuť proti Nemcom viac?
Platí, že vždy sa dá dosiahnuť viac, hrať lepšie, vybojovať lepší výsledok. Rýchly gól nám nepomohol, trošku nás zrazil k zemi.

Čo pre vás znamená účasť na európskom šampionáte?
Verím, že je to dobrý odrazový mostík do ďalšej kariéry. Dal mi veľa. Každý jeden zápas, teda nielen tie, v ktorých som nastúpil, ale aj tie, ktoré som mal možnosť sledovať. Videl som, že musím na sebe veľa pracovať a zdokonaľovať sa vo všetkých činnostiach. Videl som príklad aj od chalanov v kabíne. Ako pristupujú k povinnostiam, ako sa správajú v tréningoch i mimo nich. Stále na sebe tvrdo pracujú, makajú každý deň, aj na šampionáte.

Ako vidíte svoju ďalšiu perspektívu v áčku?
Každý štart je pre mňa cenný. Zároveň máme dobre rozbehnutú kvalifikáciu aj v dvadsaťjednotke. Dúfam, že to úspešne dotiahneme do konca.

Kedy sa máte opäť hlásiť v Janove?
Príprava sa začína od 6. júla. Musím sa ozvať do klubu, možno dostanem nejaké voľno navyše.

Máte teraz nejaké reakcie na vaše účinkovanie v turnaji aj z Talianska?
Písalo mi zopár ľudí aj z Talianska. Ešte som to všetko nestihol ani popozerať a už vôbec nie poodpisovať. Som rád za každú podporu, aj zo Slovenska bola veľká.

V Janove ste pravidelne nehrávali. Pomôže vám účasť na šampionáte aj v klube?
Verím, že áno. Očakávam, že v Janove to bude už iba lepšie a lepšie. Každý si želá, aby strávil na ihrisku čo najviac času, odohral čo najviac minút. Keby som v Sampdorii nastupoval na viac zápasov, pomohlo by mi to aj v mojej kariére. Dúfam, že tento šampionát zmení v klube pohľad na mňa. Tam som bol zaradený najmä na post stopéra, v reprezentácii som odohral teraz zápas v strede poľa, možno aj to je pre mňa dobrá cesta.

EURO 2016 – Štadióny, na ktorých sa hrá
Paríž Stade de France Nice Marseille Lyon
Lille Saint Étienne Lens Bordeaux Toulouse
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #Milan Škriniar