Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Potvrdené: Vrba skončil na lavičke českej reprezentácie, mieri do Ruska

Futbalový tréner Pavel Vrba po majstrovstvách Európy skončil na lavičke českej reprezentácie a bude viesť ruský klub Anži Machačkala. Správu vo štvrtok potvrdila Futbalová asociácia Českej republiky (FAČR).

27.06.2016 18:06 , aktualizované: 30.06.2016 13:15
Pavel Vrba Foto: ,
Pavel Vrba.
debata

Odchod Vrbu do Ruska sa spomínal už pred kontinentálnym šampionátom, ale kouč vtedy odmietol informácie komentovať a vyhlásil, že budúcnosťou sa bude zaoberať až po ME. Skúsený kouč opúšťa českú reprezentačnú lavičku po dva a pol roku. FAČR teraz čaká hľadanie nového reprezentačné­ho kouča.

„Je na mieste poďakovať sa Pavlovi Vrbovi za prácu, ktorú pre český futbal a reprezentáciu odviedol. Dokázal s tímom postúpiť na ME do Francúzska. Napriek tomu, že sa naša misia skončila už v základnej skupine, považujem trénerove pôsobenie za úspešné. Niekoľkokrát sme mu v minulých dňoch vyjadrili podporu a tiež prianie, aby so svojim realizačným tímom pokračoval v rozrobenej práci aj v kvalifikácii o postup na MS 2018. Teraz nám nezostáva nič iné iba rešpektovať jeho rozhodnutie, keďže si chce vyskúšať pôsobenie v zahraničí. Našou úlohou je teraz nájsť nového reprezentačného kouča,“ povedal predseda FAČR Miroslav Pelta.

Vrba sa stal trénerom českého výberu v januári 2014 a má s Futbalovou asociáciou Českej republiky (FAČR) platnú zmluvu až do MS 2018 v Rusku, ale jej súčasťou je aj výstupná klauzula, ktorú napokon využil. Vrba pôsobenie pri českom národnom tíme ukončil s bilanciou 10 víťazstiev aj prehier, k tomu jeho zverenci pridali aj päť remíz.

Machačkala pred niekoľkými sezónami patrila k elitným ruským klubom a hrávali za ňu hviezdy ako Samuel Eto'o či Roberto Carlos, ale po odchode bohatého investora zostúpila z I. ligy. V uplynulej sezóne bola Machačkala opäť účastníkom najvyššej ruskej súťaže, ale bojovala o záchranu.

„Veľmi si vážim možnosť, že som dostal šancu viesť českú reprezentáciu, vždy som to považoval za česť a skvelú skúsenosť. Po ME som zvážil všetky okolnosti a napokon sa rozhodol akceptovať ponuku Anži Machačkala. Reprezentačný tím sa neopúšťa ľahko, ale sú predo mnou nové výzvy,“ uviedol Pavel Vrba, ktorý v minulosti trénoval v Matadore Púchov či MŠK Žilina.

Informácie priniesol oficiálny portál FAČR.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Vrba #česká futbalová reprezentácia