Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keď je v pohode, je najlepší na svete, chvália spoluhráči Hazarda

Belgický futbalista Eden Hazard sa takmer celú sezónu v Chelsea skôr trápil a nepotvrduoval povesť jedného z najlepších hráčov na svete. Až na majstrovstvách Európy sa začína prebúdzať a v osemfinále ukázal svoje schopnosti, keď gólom a asistenciou prispel k výhre 4:0 nad Maďarskom.

27.06.2016 09:24
Eden Hazard Foto: ,
Eden Hazard v zápase proti Maďarsku.
debata

„Bol to takmer ideálny zápas. Rýchlo sme viedli a potom sme súpera tlačili. Bol to výkon, o ktorom fanúšikovia hovoria, že sme hrali naozajstný futbal. Ako tím sme odviedli naozaj dobrú prácu. Sami sme mali veľa šancí a Maďarom sme takmer nič nedovolili,“ hodnotil stretnutie Hazard.

Belgický kapitán najprv v 78. minúte našiel ideálne prihrávkou Michyho Batshuayia, ktorý ľahko zvýšil na 2:0 a definitívne tak rozhodol o postupe. Len o 94 sekúnd neskôr si Hazard vzal loptu na ľavej strane, prebehol okolo dvoch obrancov a strelou z hranice vápna pridal tretí gól. Celé stretnutie bol veľmi aktívny a zamestnával maďarskú obranu.

„Keď je v pohode a cíti sa dobre, tak je to najlepší futbalista na svete,“ povedal brankár Belgičanov Thibaut Courtois, ktorý je Hazardovým spoluhráčom aj v Chelsea. „Jediné, čo mohol urobiť ešte lepšie, bolo rozhodnúť zápas oveľa skôr,“ dodal s úsmevom Courtois.

Hazard už má na turnaji tri asistencie, čo je rovnaké číslo, aké nazbieral za celú sezónu v Chelsea, ktorá sa nevydarila jemu ani klubu. V belgickom tíme mu ale pomáha dôvera trénera Marca Wilmotsa, ktorý mu dokonca pri absencii Vincenta Kompanyho zveril kapitánsku pásku.

„Veľa ľudí sa divilo, prečo z neho robím kapitána. Ale je potrebné nechať ho vyrásť. On síce toho veľa nenahovorí, ale necháva za seba hovoriť svoje nohy a to dnes predviedol,“ vyhlásil Wilmots po nedeľňajšom osemfinále.

„Povedal som mu, že keď bude dávať góly a prihrávať, nech si to vpredu užije. Potrebuje sa na ihrisku baviť,“ naznačil belgický kouč, že svoju hviezdu nezväzuje defenzívnymi úlohami. Verí totiž, že dvadsaťpäťročný stredopoliar je schopný dostať Belgicko do prvého finále od roku 1980. „Viem, čoho je schopný,“ dodal Wilmots.

EURO 2016 – Štadióny, na ktorých sa hrá
Paríž Stade de France Nice Marseille Lyon
Lille Saint Étienne Lens Bordeaux Toulouse
debata chyba