Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

EURODIÁR: Úspech je pekný aj škaredý

Lepšie je byť škaredý a úspešný ako pekný, ale s prázdnymi rukami. Upravená parafráza názvu Jakubiskovho filmu na futbalovom šampionáte sedí.

27.06.2016 11:00
Wales, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Walesu oslavujú postup do štvrťfinále cez Severné Írsko.
debata

V osemfinále sa už nehrá o fazuľky. Sú to zápasy hop alebo trop. Buď skončíte v poli porazených, môžete si zháňať letenky domov a nikoho už nezaujímate, alebo si predĺžite chvíľu, keď sa vyhrievate vo svetle rámp.

Prvé tri osemfinálové zápasy potvrdili, že v turnaji vládne vyrovnanosť, rozhoduje taktika, väčšia psychická odolnosť, detaily. Víťazov posúval do štvrťfinále tiež fakt, ktoré dresy si práve oblieklo vrtkavé šťastie.

Iný trend sa v ďalších vyraďovacích dňoch sotva dá očakávať. Nanajvýš nejaká výnimka, ktorá potvrdí pravidlo. Švajčiar Xhaka netrafil bránku z bieleho bodu, Walesanov posunul ďalej McAuleyho vlastný gól, po skupinách čierny kôň šampionátu Chorvátsko sa potkol v závere predĺženia, ale nebol v súboji s Portugalskom slabším tímom.

Do popredia vystupujú také vlastnosti, akými sú obetavosť, húževnatosť, schopnosť nechať na trávniku srdce. Chorváti preliali v šatni more sĺz, ale už si môžu aj oči vyplakať, nebude im to nič platné. Walesania prekvapujúco vyhrali skupinu, v ktorej sa predstavili aj Slováci, a aj v osemfinále ukázali podľa ich kouča Chrisa Colemana obrovskú guráž.

Na rovinu povedal, že súper bol lepší. A popritom si vychutnával úspech. Lepšie je, keď máme štvrťfinále vo vrecku, ako by sme vypadli a ukázali pekný futbal, vyhlásil.

Víťazstvo je vždy sladké. A úspech pekný, aj keď je škaredý.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #eurodiár