Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Adam Nemec: Nemci ešte neinkasovali? Tak je načase

Útočník Adam Nemec je jeden z hráčov slovenskej futbalovej reprezentácie, ktorí pôsobili v Nemecku, teda v krajine osemfinálového súpera SR na ME vo Francúzsku. Tento súboj o postup do štvrťfinále európskeho šampionátu sa uskutoční v nedeľu 26. júna o 18.00 h v Lille. Pre Nemca nebude výnimočný pre jeho minulé pôsobenie v krajine úradujúcich svetových šampiónov.

23.06.2016 15:46
Adam Nemec Foto: ,
Adam Nemec.
debata

„To nie. Zápas je špecifický tým, že sú to majstri sveta, a teda obrovská výzva,“ skonštatoval A. Nemec počas štvrtkového mediálneho termínu vo Vichy, hlavnom stane tímu trénera Jána Kozáka. „V osemfinále si ťažko vyberiete, každý tím má svoju kvalitu. Turnaj to ukázal, sú veľmi vyrovnané duely aj výsledky,“ doplnil zakončovateľ holandského Tilburgu.

Slováci v májovom prípravnom stretnutí zvíťazili v Augsburgu nad nemeckým výberom 3:1. „Je možné, že teraz nás nezoberú na ľahkú váhu, nezdoláva ich totiž každý. Určite sa na nás dobre pripravia a nič nepodcenia. Verím, že to dopadne pre nás čo najlepšie, pre to sme tu. Nebude to jednoduché, to všetci vieme, ale futbal je nevyspytateľný. Vyhrať sa dá s každým, zvládli sme už veľa ťažkých zápasov. Verím, že zvládneme aj tento,“ povedal Adam Nemec a pokračoval:

„Videl som asi všetky stretnutia Nemecka na ME. Sú veľmi silní v držaní lopty, málokto sa im dokáže v tom vyrovnať. Vieme, že loptu nebudeme mať tak často na kopačkách. Videl som však aj ich slabiny, určite je nejaký recept, ktorý by sa dal na nich nájsť. Je pravda, že keď stratia loptu, vedia byť dosť otvorení, na druhej strane platí, že ju strácajú len veľmi málo. Stred poľa majú neskutočne silný, vedia to vykombinovať, otočiť sa na päťhalierniku. Nebude ľahké ubrániť ich.“

Európska futbalová únia (UEFA) avizovala, že po sťažnostiach na hraciu plochu na Štadióne Pierra Mauroya vymení pred osemfinálovým súbojom trávnik. Slovenskí reprezentanti vybojovali v tomto stánku svoje dosiaľ jediné víťazstvo na turnaji, pred ôsmimi dňami v Lille zdolali Rusov 2:1.

„Je to veľké pozitívum. Už prvý zápas ten trávnik nebol ideálny, tešíme sa na nový,“ uviedol A. Nemec, ktorý na podotknutie, že Nemci počas turnaja ešte neinkasovali, zareagoval slovami: „Tak je načase.“

Bývalý zakončovateľ MŠK Žilina, Unionu Berlín či FC New York City odmietol špekulácie o prípadnej „ponorkovej chorobe“ v slovenskom mužstve: „Kolektív je spolu už vyše mesiaca, ale my sa máme radi a dobre spolu vychádzame, v tom nie je žiadny problém. Voľno budeme mať po kariére, teraz treba hrať, koľko sa dá a užiť si turnaj čo najviac.“ Náročný a dlhý turnaj sa však prejavil na zdravotnom stave tímu slovenských „sokolov“ a následne aj v každodennej realite:

„Na tréningu nás bolo menej, hrali sme bago piati proti dvom namiesto toho, aby sme hrali siedmi proti dvom. Chlapci sa určite dajú dokopy, máme tu tím lekárov a masérov a verím, že na zápas budú všetci fit.“

Útočník Nemec uznal kvality súperovho gólmana Manuela Neuera, no poukázal aj na možné nedostatky. „Brankárov nesledujem do detailov. Samozrejme, Neuer je jeden z najlepších na svete, má fantastickú hru nohou. Možno spraví nejaký svoj obvyklý výlet a niekto mu to tam šupne z polky, to by ma potešilo,“ uzavrel Adam Nemec.

EURO 2016 – Štadióny, na ktorých sa hrá
Paríž Stade de France Nice Marseille Lyon
Lille Saint Étienne Lens Bordeaux Toulouse
debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2016 vo futbale #Adam Nemec