Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Diár: Kozáčik a všetci svätí

Angličania akoby sa nedržali zásad, ktoré sami kedysi zaviedli do futbalového života.

22.06.2016 08:00
Slovensko, futbal, slovenskí futbalisti Foto: ,
Základná jedenástka Slovenska pred súbojom s Anglickom.
debata (8)

Never Change a Winning Team! Nikdy nemeň víťazný tím, vravel legendárny Sir Alf Ramsey, ktorý priviedol Anglicko k jedinému titulu majstra sveta v roku 1966. Pre Angličanov to bývalo dlho písmo sväté.

Roy Hodgson po výhre nad Walesom preoral svoju zostavu od základov. Proti Slovákom nastúpilo šesť nových hráčov. Na jeho tím sa valí kritika, pretože mužstvo zápas nezvládlo. Malo síce jasnú prevahu, ale nedalo gól a pustilo pred seba v skupine waleský tím. Angličania majú nepochybne futbalovú silu, ale ukázali aj tradičný ofenzívny stereotyp a nedostatok invencie pri dobýjaní slovenskej bránky. Anglicko nie je Slovensko, čo je pre jedného prepadák, to je pre druhého úspech.

Ján Kozák si osvedčené anglické motto ctil, postavil rovnakú jedenástku ako vo víťaznom zápase s Ruskom a mužstvo dosiahlo, čo potrebovalo. Nebol to výkon ako s Rusmi v prvom polčase, ale aj súper bol silnejší, nepríjemnejší, dôraznejší, agresívnejší, rýchlejší. Kolotoč, ktorý si Slováci otestovali posledných desať minút s Rusmi, zažili s Angličanmi väčšinu zápasu. Boli chvíle, keď nevedeli, kde je sever.

Najväčšie slovenské plus? Že sme na šampionáte uhrali remízu s takým súperom, akým je Anglicko, vravel Kozák.

Zlatý bod. S Angličanmi prvý v histórii. Hráči vynikli bojovnosťou i obetavosťou. Podržal ich výborný Kozáčik, mali more šťastia a stáli pri nich všetci svätí. Za odmenu dostanú osemfinálovú miestenku. Je to pre nich šanca, aby opäť ukázali, že vedia viac, ako len húževnato brániť.

Starej pravdy sa – na rozdiel od Angličanov – držali. Na Slovensku vieme, že účel svätí prostriedky.

EURO 2016 – Štadióny, na ktorých sa hrá
Paríž Stade de France Nice Marseille Lyon
Lille Saint Étienne Lens Bordeaux Toulouse

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Matúš Kozáčik #ME 2016 vo futbale #diár #sokoli