Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Albánci si proti Rumunom vykopali tučný balík. A diplomatické pasy

Historické víťazstvo futbalistov Albánska nad Rumunmi (1:0) na majstrovstvách Európy vo Francúzsku rýchlo našlo odozvu aj najvyšších vládnych kruhoch tejto krajiny na Balkánskom polostrove.

20.06.2016 15:30
Albánsko, fanúšikovia Foto: ,
Albánski fanúšikovia na štadióne v Lyone v zápase proti Rumunsku.
debata (1)

Premiér Edi Rama pripravil pre hráčov špeciálny darček, ktorým sú diplomatické pasy, a tiež spoločnú odmenu milión eur. Tá by mala byť súčasťou pridaného rozpočtu ministerstva školstva a športu určeného na výdavky národného futbalového tímu. Toto rozhodnutie podpísal premiér po triumfe nad Rumunmi 1:0, ktorý zariadil Armando Sadiku. Informoval o tom web albpress.org.

Albánsko pri svojej prvej účasti na záverečnom turnaji ME stále má šancu postúpiť do osemifinále. V základnej A-skupine získali zverenci Gianniho de Biasiho v 3 zápasoch 3 body za triumf nad Rumunmi a čakajú na vývoj v ostatných skupinách.

UEFA začala konanie voči Albánsku a Rumunsku

Európska futbalová únia začalaa vyšetrovanie Albánskej a Rumunskej futbalovej federácie za správanie fanúšikov oboch národných tímov zo spomenutých krajín. Albánsko čelí sankciám za vbehnutie fanúšika na hraciu plochu či zapálenie a hádzanie pyrotechniky.

Rumuni sa previnili zapálením svetlíc počas národnej hymny svojej krajiny. Zatiaľ nie je známe, kedy sa UEFA bude prípadmi zaoberať. Ešte predtým fanúšikovia oboch krajín porušili predpisy tým, že na ME 2016 používali pyrotechniku či prezentovali ofenzívny nápis.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2016 vo futbale