Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Anglickej hviezdičke prvé zápasy vychádzajú

Úvodné dotyky s loptou zvláda dokonale. Marcus Rashford môže byť novým zázračným dieťaťom anglického futbalu. Mladík z Manchestru United nastúpil cez víkend na svoj premiérový zápas v drese reprezentácie a ihneď skóroval.

30.05.2016 08:00
Marcus Rashford Foto: ,
Marcus Rashford v súboji s Austrálčanom Bradleym Smithom.
debata

V prípravnom súboji pred blížiacimi sa majstrovstvami Európy, v ktorom Angličanov preverili Austrálčania, zaznamenal premiérový gól hneď z prvej strely.

Pre zaujímavosť: rovnako úspešný bol aj pri debutoch za Manchester v Európskej lige a Premier League. V týchto prípadoch sa dokonca strelecky presadil po dva razy.

„Bola to veľmi dobrá kombinácia. Spolu s Raheemom Sterlingom si naozaj rozumeli,“ chválil dvojicu mladíkov tréner Roy Hodgson, ktorý dal Rashfordovi príležitosť vo veku 18 rokov a 208 dní. Vďaka tomu sa rýchlonohý útočník s detskou tvárou stal najmladším hráčom v histórii, ktorý skóroval pri svojom debute za Anglicko.

Mimochodom, o druhý presný zásah favorita, ktorý napokon zvíťazil 2:1, sa postaral taktiež zakončovateľ Manchestru United – Wayne Rooney. Na rozdiel od svojho neskúsenejšieho kolegu má miesto na šampionáte vo Francúzsku takmer isté.

Rashford o neho musí ešte tvrdo zabojovať. Konkurenciu má silnú. Najmä vo dvojici najlepších strelcov Premier League z uplynulého ročníka – Harrym Kaneovi z Tottenhamu a Jamiem Vardym z majstrovského Leicestru City.

Či sa Rahford predstaví aj v súboji so Slovákmi (v poslednom zápase skupiny 20. júna v Saint-Etiénne), je zatiaľ otázne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #anglická futbalová reprezentácia #Marcus Rashford