Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štyria francúzski hráči sa budú zodpovedať za správanie na ME

Francúzska futbalová federácia (FFF) otvorila disciplinárne konanie proti štyrom hráčom, ktorí reprezentovali krajinu na majstrovstvách Európy v Poľsku a na Ukrajine. Za svoje správanie budú skladať účty Samir Nasri, Hatem Ben Arfa, Jérémy Ménez a Yann M'vila. "Všetci štyria sa majú dostaviť pred disciplinárnu komisiu," oznámil prezident FFF Noel Le Graet.

03.07.2012 14:49 , aktualizované: 16:01
Hatem Ben Arfa Foto:
Hatem Ben Arfa
debata

Francúzsky futbal zažíva déja vu spred dvoch rokov, keď po blamáži na majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike riešila disciplinárka prípad rebélie proti trénerovi Raymondovi Domenechovi. Vtedy sa zodpovedali Patrice Evra, Franck Ribéry, Éric Abidal a Jérémy Toulalan, hlavný vinník Nicolas Anelka pozvánku ignoroval. Okrem Abidala všetci dostali tresty.

Na ME 2012 Francúzi síce postúpili do štvrťfinále, ale tam neprejavili dostatočné odhodlanie vzdorovať obhajcom titulu Španielom a prehrali 0:2. Tréner Laurent Blanc nepredĺžil s FFF zmluvu.

Najviac sa na turnaji „zviditeľnil“ Samir Nasri, ktorý si vulgárne vybavoval účty s novinármi kritizujúcimi jeho výkony. Ménez mal v dueli so Španielskom konflikt s rozhodcom a nevhodne gestikuloval na svojho kapitána Huga Llorisa, M'Vila po vystriedaní odmietol podať Blancovi ruku a Ben Arfa sa s trénerom pustil v šatni do hádky.

„Hráči musia pykať, ale nemienime z nich robiť obete,“ uviedol Le Graët.

Prezident FFF tiež potvrdil, že bývalý reprezentant, majster sveta aj Európy Didier Deschamps je kandidátom na post reprezentačného trénera. „Každopádne sme mu dali ponuku. Potvrdil mi, že trénovať Francúzsko je jeho snom. Požiadal ma o pár dní na uvažovanie. Je na zozname. Nechcem to naťahovať a robiť problémy jeho klubu Olympique Marseille,“ dodal Le Graët v rozpore s nedávnym vyhlásením o konci spolupráce Deschampsa s Marseille.

debata chyba