Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss prežil proti Írom najťažší zápas v živote

Keď Vladimír Weiss so slovenským tímom začínal pred rokom kvalifikačnú cestu na MS 2010, zdolal na Tehelnom poli dnešného súpera - Severné Írsko. "Bol to môj najťažší zápas v živote," vyhlásil po stretnutí. Odvtedy prežil na reprezentačnej lavičke ďalšie horúce chvíľky a v Belfaste približoval svoje vtedajšie pocity. "Vstupoval som do svojej prvej kvalifikácie a úvodný krok bol nesmierne dôležitý. Predtým sme podľahli Grécku a na výhru čakali už príliš dlho. Hráčom som vravel, že musíme túto bilanciu zlomiť."

09.09.2009 12:01
Vladimír Weiss Foto:
Vladimír Weiss.
debata

Podľa Weissa úvodné víťazstvo v tejto kvalifikácii jeho zverenci vydreli. Kuriozitou stretnutia bolo, že Slováci strelili štyri góly a zápas sa skončil aj tak 2:1. Domáci viedli po Škrtelovom a Hamšíkovom góle, hostia neskórovali, vlastný gól si dal Ďurica. A rozhodca ešte neuznal podľa všetkého regulárny gól Jakubkovi…

Hoci od úvodného stretnutia tejto kvalifikácie ubehol iba rok a tri dni, v odvete vo Windsor Parku budú Weissovi chýbať minimálne siedmi hráči, ktorí sa vtedy objavili na ihrisku.

Slovenskí futbalisti sa proti Severnému Írsku tešili z výhry po 290 dňoch. Teraz im zostáva posledných 270 kvalifikačných minút. „Boli by sme najradšej, aby sa nemuselo rozhodovať až v samom závere,“ želá si Weiss. Jeho tím sa môže tešiť z postupu už dnes večer.

debata chyba