Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Sev. Írsku zneškodnili 270-kilovú bombu. Futbal ohrozený nie je

Iba deň pred dôležitým zápasom 3. kvalifikačnej skupiny európskej zóny o postup na futbalové majstrovstvá sveta v roku 2010 Severné Írsko - Slovensko v Belfaste (hrá sa vo Windsor Parku) zneškodnili britskí armádni experti 270-kilogramovú po domácky vyrobenú bombu na okraji cesty pri dedine Forkhill neďaleko hraníc s Írskom.

08.09.2009 16:22
Bomba Foto:
Bomba.
debata

„Prípadný výbuch by mohol spôsobiť obrovské škody,“ informoval šéfinšpektor policajného okrsku Newry and Mourne Sam Cordner. „Terčom teroristických a kriminálnych živlov mohla byť asi polícia, ale im je jedno, koho zabijú alebo zrania. Len zásluhou tvrdej práce a profesionalizmu polície a armády sa podarilo zabrániť nešťastiu.“

Bombu objavili iba niekoľko hodín po tom, ako posledná severoírska polovojenská organizácia deklarovala odovzdanie a zničenie všetkých svojich zbraní v priebehu šiestich mesiacov.

Tento incident by nemal nijako ovplyvniť stredajší zápas Severného Írska so Slovenskom. V prípade, že zverenci trénera Vladimíra Weissa zvíťazia a v ďalšom zápase 3. skupiny Slovinsko – Poľsko sa zrodí remíza, Slovensko môže už predčasne oslavovať historický postup na svetový šampionát.

debata chyba