Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Elektrizujúce Tehelné pole, čarovanie VARu a žolík Čavrič. Slovan obstál proti favoritovi

Futbalisti bratislavského Slovana remizovali v zápase 4. kola Európskej konferenčnej ligy nad favorizovaným francúzskym Lille 1:1.

09.11.2023 22:55 , aktualizované: 23:44
Radosť Slovan konferenčná liga Lille Foto: ,
Na snímke radosť futbalistov Slovana po vyrovnávajúcom góle Aleksandara Čavriča.
debata
Fantastický zápas. Tréner Weiss a útočník Zmrhal po remíze s Lille
Video

Slovan si vďaka zisku bodu upevnili druhé miesto v tabuľke. Na tretí Klaksvík, ktorý prehral v Ľubľane 0:2, majú belasí náskok tri body.

Francúzsky tím si pred Slovanom na čele udržal jednobodový náskok. Lille sa na Tehelnom poli ujalo vedenia v 53. minúte po góle Angela Gomesa, v 81. minúte zariadil deľbu bodov striedajúci Aleksandar Čavrič, ktorý bol na trávniku len 12 minút.

Stanislav Lobotka Čítajte viac Nastúpi zranený Lobotka proti Islandu a Bosne? Calzona nominoval aj oporu Slovana

Ďalší zápas v EKL odohrá Slovan 30. novembra o 18.45 SEČ na Faerských ostrovoch proti tretiemu tímu tabuľky KÍ Klaksvík, pred ktorým má trojbodový náskok. Boje v skupinovej fáze uzavrie slovenský šampión 14. decembra o 21.00 h doma proti Olimpiji Ľubľana.

Do osemfinále sa priamo kvalifikujú ôsmi víťazi skupín, tímy z druhých miest čaká play off o postup proti mužstvám z tretích miest v skupinách Európskej ligy.

4. kolo Európskej konferenčnej ligy:
A-skupina:
ŠK Slovan Bratislava – OSC Lille 1:1 (0:0)
Góly: 81. Čavrič – 53. Gomes. ŽK: Savvidis, Barseghjan, Weiss ml., Bajrič – Bentaleb. Rozhodovali: Bogár – Georgiou, Szalai (všetci Maď.), 21.544 divákov.
Slovan: Borjan – Bajrič, Kašia, Wimmer – Blackman, Savvidis (90. Kankava), Kucka, Zmrhal – Barseghjan, Strelec (83. Weiss ml.), Marcelli (69. Čavrič)
Lille: Chevalier – Tiago Santos, Yoro (68. Alexsandro), Umtiti, Gudmundsson – Andre, Bentaleb – Zhegrova (68. Ounas), Gomes, Cabella (86. Cavaleiro) – Yazici (68. David)

Olimpija Ľubľana – KÍ Klaksvík 2:0 (0:0)
Góly: 85. Sualehe, 89. Nukič. Rozhodovali: Farrugia – Camilleri, Sultana (Mal.), ŽK: Brest, Ratnik – Andreasen, ČK: 63. Frederiksberg (Klaksvík) po druhej ŽK
Olimpija: Pintol – Silva, Ratnik, Muhamedbegovič, Lasickas (76. Sualehe) – Doffo – Motika (76. Lucas), Fadida (68. Pinto), Pedro, Brest (63. Posavec) – Bristrič (76. Nukič)
Klaksvík: Johansson – Faerö, Vatnsdal, Forren (86. Josephsen) – Danielsen, Kassi (73. Pavlovič), Andreasen, da Silva (63. Mikkelsen) – Frederiksberg, Klettskard (63. Gussiaas), Kronberg

Standings provided by Sofascore

Slovan pred rekordnou tohtosezónnou kulisou vyrukoval proti Lille s útočným trojzáprahom Barseghjan, Strelec, Marcelli. Iba na lavičke náhradníkov sa ušlo miesto vo forme hrajúcemu a góly strieľajúcemu Čavričovi, Kankavovi i Vladimírovi Weissovi mladšiemu, ktorý sa po zranení len počas uplynulého víkendu vrátil do zápasového diania.

Zápas konferenčnej ligy Slovan - Lille v obrazoch Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
V útoku sa nečakane objavil v zostave Dávid...

Prvú príležitosť mali hostia, v 3. minúte po Cabellovom rohu hlavičkoval nepresne Umtiti. Hráči Slovana sa v prvom rade snažili dodržiavať defenzívny systém a vyhnúť sa chybám, ktoré sa im v Lille stali osudnými. V 24. minúte sa však rovnako ako pred dvoma týždňami dopustil hrúbky Kašia. Po Wimmerovej prihrávke mu skočila lopta, zmocnil sa jej Yazici a v dobrej pozícii tesne minul pravú žrď.

Už o dve minúty mohol byť gruzínsky stopér Slovana hrdinom, po rohu Barseghjana však pristála lopta z jeho hlavy iba na brvne. Hráči Lille v prvom polčase dokázali viackrát nebezpečne uniknúť po pravej strane, ale otvoriť skóre sa im nepodarilo.

Michal Ďuriš Čítajte viac Senzácia v podaní Spartaka Trnava. Favorita sa nezľakol, z Dánska si vezie vzácny výsledok

V 53. minúte podnikli hostia rýchlu kombinačnú akciu, ktorú začal Gomes a po prihrávke od Yaziciho ju aj gólovo dokončil – 0:1. Lille vzalo po zmene strán opraty zápasu do svojich rúk, z priameho kopu nebezpečne vystrelil Cabella a prinútil Borjana k zákroku.

V 58. minúte vymyslel Bentaleb parádnu finálnu prihrávku na Yaziciho, ktorý si vychutnal Borjana, ale po intervencii VAR-u gól neplatil. Slovan predviedol kvalitnú pasáž po hodine hry. Najskôr mohol z aktivity Strelca vyťažiť Marcelli, ktorý vypálil spoza šestnástky, ale bránu netrafil. O dve minúty neskôr hlavný rozhodca po zákroku Umtitiho na Strelca odpískal jedenástku, ale VAR jeho verdikt pre ofsajdové postavenie hráča Slovana zrušil.

Stanislav Lobotka Čítajte viac Nastúpi zranený Lobotka proti Islandu a Bosne? Calzona nominoval aj oporu Slovana

V 73. minúte sa Strelec po narážačke s Čavričom rútil na Chevaliera, ale v stopercentnej šanci trafil iba francúzskeho brankára. V 81. minúte už to snažiacemu sa Slovanu vyšlo. Zmrhal poslal loptu spätnou prihrávkou pred bránu, kde stál pripravený Čavrič a skóroval ľavačkou do protipohybu Chevaliera – 1:1.

V 85. minúte Borjan prekazil radosť Alexsandrovi, keď reflexívne vyrazil jeho hlavičkový pokus z tesnej blízkosti. Slovan ustál záverečné obliehanie svojej šestnástky a proti favoritovi skupiny získal cenný bod.

hlasy po zápase (RTVS):
Vladimír Weiss st., tréner Slovana: „Fantastický zápas z našej strany proti veľmi dobrému súperovi, ktorý je veľmi silný na lopte. Stálo nás to veľa síl, niektorí hráči boli nedoliečení. Nakoniec nám to vyšlo v závere, ale myslím si, že sme mali viac čistých šancí. Hráčom som hovoril, aby boli trpezliví. Fantastická atmosféra, ďakujem za podporu. Čavrič opäť ukázal svoju genialitu v tejto sezóne i keď prakticky nastúpil chorý.“
Paulo Fonseca, tréner Lille: „Vôbec nie som spokojný. Chceli sme vyhrať, z remízy som sklamaný. Boli sme lepší tím, strelili sme prvý gól, ale náskok sa nám nepodarilo ustrážiť. Slovanu sme dnes nechali veľa priestoru na protiútoky. Za stavu 1:0 musíme hrať rozvážnejšie a nie sa hrnúť do útoku. Tento problém sa s nami vlečie dlhší čas.“
Aleksandar Čavrič, strelec vyrovnávajúceho gólu Slovana: „Vždy je pekný pocit streliť gól. Dnes to bol najväčší zápas, ktorý sme doteraz odohrali. Obrovská emócia. Som rád, že som mohol pomôcť mužstvu. Viackrát som sa rozprával s trénerom a rozhodli sme sa, že nastúpim z lavičky. Nechcel som ísť od začiatku a hrať na 50–60 percent.“

B-skupina:
Breidablik – KAA Gent 2:3 (2:1)
Góly: 16. a 18. Svanborsson – 6., 54. a 70. Orban (druhý z 11 m)

Zorja Luhansk – Maccabi Tel Aviv 1:3 (0:3)
Góly: 74. Horbač – 7. Luckassen, 26. a 44. Peretz

Standings provided by Sofascore

C-skupina:
Viktoria Plzeň – Dinamo Záhreb 1:0 (1:0)
Gól: 35. Chorý (z 11 m)
/E. Jirka (Plzeň) hral do 90.+1 minúty a dostal ŽK/

FC Astana – FC Ballkani 0:0

Standings provided by Sofascore

D-skupina:
Besiktas Istanbul – Bodö/Glimt 1:2 (0:1)
Góly: 64. Bingöl – 38. a 49. Moumbagna, ČK: 90.+3 Uysal (Besiktas) po druhej ŽK

Club Bruggy – FC Lugano 2:0 (0:0)
Góly: 62. Thiago (z 11 m), 90.+6 Vanaken

Standings provided by Sofascore

E-skupina:
Legia Varšava – HŠK Zrinjski Mostar 2:0 (2:0)
Góly: 14. Augustyniak, 30. Joseu (z 11 m)

Aston Villa – AZ Alkmaar 2:1 (0:0)
Góly: 61. Carlos, 81. Watkins – 52. Pavlidis

Standings provided by Sofascore

F-skupina:
Ferencváros Budapešť – KRC Genk 1:1 (0:0)
Góly: 48. Pešič – 62. Munoz
/P. Hrošovský (Genk) odohral celý zápas/

Čukarički – ACF Fiorentina 0:1 (0:1)
Gól: 8. Nzola (z 11 m)

Standings provided by Sofascore

G-skupina:
PAOK Solún – FC Aberdeen 2:2 (1:1)
Góly: 23. Taison, 67. Samatta – 14. Duk, 70. McGrath

HJK Helsinki – Eintracht Frankfurt 0:1 (0:1)
Gól: 31. Chaibi

Standings provided by Sofascore
Súper Slovana Bratislava v EKL – LOSC Lille Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Futbalisti LOSC Lille vyhrali v rámci Európskej...
debata chyba
Viac na túto tému: #Európska konferenčná liga