Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Weiss si pamätá ako po 0:0 zázračne postúpil. Zopakuje to v Berne?

"Remíza v prvom zápase bola spravodlivá. V odvete nás čaká ťažký zápas, ale pokúsime sa o nemožné," sľubuje tréner Slovana Vladimír Weiss pred stredajšou odvetou 2. predkola Ligy majstrov v Berne. Na štadióne Wankdorf sa stretnutie s Young Boys začne o 20.15.

27.07.2021 21:18
weiss Foto:
Tréner Slovana Vladimír Weiss st.
debata (1)

Na bratislavskom Tehelnom poli ani jedno mužstvo neskórovalo. Výsledok zvýhodňuje favorita, ktorý získal posledné štyri švajčiarske tituly.

Weiss si zaspomínal aj na úspešné obdobie, keď viedol Artmediu Petržalka a postúpil s ňou do skupiny Ligy majstrov. „Aj vtedy sme s Partizanom Belehrad doma remizovali 0:0 a zázračne sme postúpili. Nie je to zlý pohárový výsledok,“ domnieva sa.

Bude sa hrať na umelej tráve. Slovan na nej pred odletom netrénoval.

„Je zbytočné, aby sme jeden deň trénovali na umelej tráve. To nám nič nedá, len by nám to unavilo nohy pred zápasom. Je to nezmysel, mám s tým skúsenosti z Kazachstanu, Gruzínska, Ruska. Vyskúšame si kvalitu trávnika až po príchode do Bernu, hráči nie sú nováčikovia a vedia, čo ich čaká.“

Prvý tréning Vladimíra Weissa na Slovane Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Nový tréner Slovana Vladimír Weiss st. na prvom...

Pripustil však, že domáci budú mať na tomto teréne výhodu: „Súper má veľkú kvalitu a na umelej tráve to bude ešte rýchlejšie, je doma, vie na nej hrať. Musíme byť v obrane pozorní a pokúsime sa niečo vymyslieť.“

Slovan mal v posledných dňoch nabitý program. V sobotu hral ligu v Poprade s Liptovským Mikulášom, vrátil sa v noci zo soboty na nedeľu a v utorok ráno cestoval do Švajčiarska. „Dôležité bude nachystať sa najmä v hlavách a hrať tímovo, neskladáme zbrane a budeme bojovať,“ vyhlásil pred odletom obranca Lukáš Pauschek.

Tréner po prvom zápase avizoval príchod dvoch až troch posíl. Všetko však nasvedčuje tomu, že bude mať k dispozícii rovnaký káder ako v prvom stretnutí. V Poprade šetril opory. V porovnaní s Bernom nastúpili v základnej zostave len dvaja obrancovia – Kašija a De Marco.

Podobne aj Young Boys uplynulý víkend odštartoval nový ligový ročník a vyhral v Luzerne 4:3. Bern na začiatku druhého polčasu ešte prehrával 1:3, ale potom troma gólmi otočil zápas, pričom víťazný strelil v tretej minúte nadstaveného času. Po dva góly dali Elia a Siebatcheu. Najmä doma Bern nestráca body. Naposledy podľahol 18. marca tohto roka Ajaxu v osemfinále Európskej ligy.

Nový tréner Američan David Wagner radikálne zmeny v zostave v Luzerne neurobil. Hrali až siedmi hráči zo základu v Bratislave a ďalší dvaja nastúpili po prestávke.

Odvetné zápasy 2. predkola Ligy majstrov:

Žalgiris Vilnius – Ferencváros Budapešť 1:3 (0:1)
Góly: 90.+3. Diaw – 44. a 72. Mmaee, 90.+4. MAK
J. Sylvestr hral do 61. min – R. Mak nastúpil v 77. min
prvý zápas 0:2, Ferencváros postúpil do 3. predkola

Omonia Nikózia – Dinamo Záhreb 0:1 (0:0)
Gól: 79. Menallo
T. Hubočan odohral celý duel, M. Ďuriš nastúpil v 77. min
prvý zápas 0:2, Dinamo postúpilo do 3. predkola

Flora Tallinn – Legia Varšava 0:1 (0:0)
Gól: 61. Guimaraes Lopes
prvý zápas 1:2, Legia postúpila do 3. predkola

HJK Helsinki – Malmö FF 2:2 (1:1)
Góly: 7. Tenho, 78. Riski – 10. Christiansen, 76. Birmančevič
prvý zápas 1:2, Malmö postúpilo do osemfinále

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss