Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žreb osemfinále LM: PSG sa môže pomstiť Barcelone, Bénes a spol. proti City

Futbalisti Bayernu Mníchov sa ako obhajcovia trofeje stretnú v osemfinále Ligy majstrov 2020/2021 s Laziom Rím, v kádri ktorého figuruje slovenský obranca Denis Vavro.

14.12.2020 12:38 , aktualizované: 13:55
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi.
debata

Rozhodol o tom pondelňajší žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

„Lazio je ťažký súper, to sa už dalo vidieť v skupine v zápasoch s Dortmundom. Hrať proti talianskym klubom nie je nikdy veľká radosť. Ale zasa cestovať do Ríma, ktorý je prekrásne mesto, je vždy pekné,“ vyjadril sa športový riaditeľ Bavorov Hasan Salihamidžič.

Borussia Mönchengladbach so slovenským stredopoliarom Lászlóm Bénesom zabojuje o postup do štvrťfinále s Manchestrom City.

Jedným zo šlágrov osemfinále bude duel FC Barcelona s Parížom St. Germain.

Barcelona a Paríž odohrali nezabudnuteľné osemfinále v sezóne LM 2016/2017. Po suverénnom triumfe Paríža 4:0 v Parku Princov takmer nebolo pochýb o postupujúcom.

Lenže v odvete na Camp Nou sa zrodilo vysoké víťazstvo domácich 6:1 a bolo po nádejach Parížanov.

V tomto zápase skóroval dvakrát za Kataláncov aj Brazílčan Neymar, ktorý sa neskôr v lete 2017 za rekordne vysokú sumu 222 mil. eur stal hráčom PSG a dodnes tam patrí medzi ťahúňov mužstva, hoci aktuálne utrpel ťažké zranenie členka.

Barcelone sa do istej miery vypomstilo, že na poslednú chvíľu stratila líderskú pozíciu v G-skupine. Po triumfe v Barcelone (3:0) ju vyhral Juventus a dostal sa na rozdiel od FCB medzi nasadené tímy. Juventus si zahrá v osemfinále proti jedinému portugalskému zástupcovi FC Porto.

„Poznáme ich veľmi dobre. Majú viacero výnimočných hráčov. Paríž chce vyhrať Ligu majstrov, v minulej sezóne bol veľmi blízko. A teraz bude chcieť skončiť ešte lepšie. Do toho ale máme čo povedať aj my,“ povedal pre web UEFA Guillermo Amor, riaditeľ FC Barcelona.

Rekordný 13-násobný európsky šampión Real Madrid dostal Atalantu Bergamo.

"Najdôležitejšie zo všetkého bude, aby sme na jar mali dobrú formu. Potom môžeme zdolať kohokoľvek. Samozrejme, historicky sme zvyknutí, že odvety hráme doma.

Domáca pôda a domáce publikum zvyklo byť rozhodujúce. V prvom zápase budeme musieť teda dosiahnuť taký výsledok, aby sme v odvete v Madride mali výhodu," uviedol športový riaditeľ „bieleho baletu“ Emilio Butragueno.

Ďalšie dvojice vytvorili Atlético Madrid – Chelsea Londýn, RB Lipsko – FC Liverpool a FC Sevilla – Borussia Dortmund.

Nemeckí tréneri proti sebe

Minuloročný semifinalista z Lipska bude čeliť víťazovi z roku 2019 FC Liverpool, bude to aj konfrontácia nemeckým trénerov Juliana Nagelsmanna a Jürgena Kloppa.

S talianskym Juventusom sa do vlasti pozrie Cristiano Ronaldo, čaká ho bývalý európsky šampión Porto. Úradujúci víťaz Európskej ligy FC Sevilla si zahrá proti Borussii Dortmund.

„Dortmund už túto súťaž vyhral. Veľmi sa mi páčia jeho hráči aj jeho klubová filozofia. Bude to ťažký súper, ale v Lige majstrov už v tejto fáze nie je ľahký. Borussia je favorit, vyhrala skupinu, my však môžeme bojovať s kýmkoľvek,“ povedal športový riaditeľ Sevilly Mochi.

Víťazi základných skupín boli medzi nasadenými tímami, mužstvá, ktoré sa umiestnili na druhej priečke, figurovali ako nenasadené.

Nemohli sa stretnúť kluby z jednej krajiny, ani súperi z rovnakej základnej skupiny. Úvodné stretnutia osemfinále sa odohrajú 16. a 17., resp. 23. a 24. februára, odvety sú na programe 9., 10., 16. a 17. marca. Nenasadené tímy začnú v domácom prostredí.

Žreb osemfinále Ligy majstrov:

  • Borussia Mönchengladbach – Manchester City
  • Lazio Rím – Bayern Mníchov
  • Atlético Madrid – Chelsea Londýn
  • RB Lipsko – FC Liverpool
  • FC Porto – Juventus Turín
  • FC Barcelona – Paríž St. Germain
  • FC Sevilla – Borussia Dortmund
  • Atalanta Bergamo – Real Madrid

Kalendár Ligy majstrov:

  • 16., 17., 23., 24. februára 2021: 1. zápasy osemfinále
  • 9., 10., 16., 17. marca: 2. zápasy osemfinále
  • 19. marca 2021: žreb štvrťfinále, semifinále a finále
  • 6.-7. apríla: 1. zápasy štvrťfinále
  • 13.-14. apríla: 2. zápasy štvrťfinále
  • 27.-28. apríla: 1. zápasy semifinále
  • 4.-5. mája: 2. zápasy semifinále
  • 29. mája: finále (Istanbul, Atatürk Olympic Stadium)
Futbalisti s najlepšími priamymi kopmi Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Alessandro del Piero.
debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Lazio Rím #Paríž St. Germain #žreb Ligy majstrov #László Bénes