Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Utrel si s nami zadok. Slavia nevie stráviť vypadnutie, vinníka našla v Slovincovi

Doma uhrali bezgólovú remízu a do Dánska cestovali s jasným cieľom. Ako prví skórovať a uhájiť postupový výsledok. Až 80 minút sa to Slavii Praha na ihrisku FC Midtjylland darilo. Lenže potom prišla desaťminútovka ako z hororu.

01.10.2020 06:07
FC Midtjylland - Slavia Praha Foto: ,
Peter Olayinka zo Slavie Praha v súboji s Jens-Lysom Cajustom z FC Midtjylland a pod drobnohľadom rozhodcu Damira Skominu.
debata (28)

Úradujúci dánsky majster strelil v úplnom závere tri góly, vyhral 4:1 a premiérovo si zahrá v skupinovej fáze Ligy majstrov.

Jeho český súper totálne nezvládol dobre rozohratú partiu. Striedajúci Ibrahima Traoré nezvládol odkop po rohovom kope Midtjyllandu. Loptu vrátil do súboja, pri ktorom zasiahla do ruky Tomáša Holeša.

Neuveriteľné momenty sa odpískaním penalty ani zďaleka neskončili. Brankár Ondřej Kolář prvý pokus zneškodnil, ale rozhodca Damir Skomina ju dal na radu talianskych arbitrov pri systéme VAR opakovať. Bez toho, aby si ju overil na videu.

Český gólman údajne nemal ani jednu z nôh na čiare, a tak slovinský arbiter nemal na výber. Domáci Alexander Scholz sa nepomýlil, Slavisti neverili vlastným očiam.

„Vždy sa na zápasy českých tímov snažím pozerať "nečeskými“ očami. Ale to, čo predviedol Skomina, to bolo niečo, za čo by sa v stredoveku zatváralo do mučiarne v zime sa kúpalo v koši vo Vltave.

Áno, chyby Kolářa a Traorého boli jasné, ale talianski muži od VAR a Skomina sú zločinci," napísal na twitteri uznávaný český komentátor Jaromír Bosák.

Skomina hostí rozhneval. Vysvetľovanie rozhodnutia trénerovi Jindřichovi Trpišovskému pri autovej čiare nepomohlo.

„Teraz som to videl, bol som oboma nohami na čiare. Je to prasačina najväčšieho kalibru. Bude to vo mne veľmi dlho. Rozhodcom sme boli na smiech, je to nôž do chrbta,“ hneval sa Kolář, cituje ho denník Sport.

„Najhoršie futbalové pravidlo v histórii. Ktorý myšiak túto sra… vymyslel,“ pridal sa na twitteri niekdajší kapitán Slavie Milan Škoda.

Skomina si celú situáciu nešiel overiť na videu a systému VAR dôveroval. Keď sa ho Trpišovský opýtal, prečo to neurobil, dostal odpoveď, ktorá ho naštartovala.

„Pripravujeme sa 14 dní a on sa nejde prebehnúť 50 metrov. Vysmial sa nám do očí, lebo stopercentne dôveruje VAR-u. V takomto dôležitom momente, ktorý zásadne ovplyvnil zápas,“ smútil Trpišovský.

Po záverečnom hvizde Midtjylland oslavoval, Slavia smútila. Smutný hrdina Traoré sa na ihrisku rozplakal. Vladimír Coufal (po zápase prestúpil do londýnskeho West Hamu) v sebe ťažko skrýval obrovský hnev.

„Ako to povedať slušne? Rozhodcovia si s nami utreli zadok,“ doplnil Coufal.

Slavia smúti, miestenka „iba“ do skupinovej fázy Európskej ligy i odchod ďalšej opory výrazne naštrbia jej ekonomické a športové plány. Čo by však za také problémy dali slovenské kluby…

© Autorské práva vyhradené

28 debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha #Ondřej Kolář #FC Midtjylland #Damir Skomina