Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bitky gigantov. Bayern vyzve Real, Barcelonu čaká Juventus

Obhajca prvenstva Real Madrid nastúpi v aprílovom štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov 2016/2017 proti Bayernu Mníchov.

17.03.2017 12:21 , aktualizované: 13:34
Marcelo Foto: ,
Marcelo z Realu Madrid na archívnej snímke počas súboja s Bayernom.
debata

Piatkový poludňajší žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone rozhodol aj o tom, že iný španielsky favorit FC Barcelona si zmeria sily s Juventusom Turín a AS Monako bude čeliť Borussii Dortmund. Súperom vlaňajšieho zdolaného finalistu Atlética Madrid v boji o semifinále je úradujúci anglický šampión Leicester City, nováčik v najprestížnejšej klubovej pohárovej súťaži na „starom kontinente“.

Prvé zápasy štvrťfinále odohrajú 11. a 12. apríla, odvety 18. a 19. apríla. Žreb štvrťfinále LM bol tradične bez obmedzení – žiadne z mužstiev nebolo nasadené, stretnúť sa mohli aj tímy z rovnakej krajiny. Asistoval ambasádor júnového cardiffského finále Ian Rush, waleský bývalý reprezentant.

Atlético a Leicester si v pohárovej Európe dosiaľ zmerali sily v štyroch súbojoch. Španielsky zástupca trikrát zvíťazil a raz s „líškami“ remizoval. Išlo o duely v rámci Pohára víťazov pohárov 1961/1962, resp. Pohára UEFA 1997/1998. Atlético v domácom prostredí dosiaľ nikdy neprehralo s anglickým mužstvom, vybojovalo päť výhier a päť remíz.

Pre Monako a Dortmund to bude premiérová vzájomná konfrontácia v pohárových súťažiach pod hlavičkou UEFA. „Čaká nás BVB… do toho, Monako!“ uviedol prostredníctvom twitteru útočník AS Radamel Falcao. „Je to AS Monako. Líder francúzskej Ligue 1, to je rozhodne zaujímavý žreb,“ skonštatoval na twitteri stredopoliar Borussie Sebastian Rode. „Chceli sme sa vyhnúť Bayernu a myslím si, že oni sa chceli vyhnúť nám. Z toho pohľadu je to dobrý žreb. Videl som zápas Monaka proti Manchestru City a som si vedomý, že vo francúzskej lige strelilo o 58 gólov viac než inkasovalo. Bude to náročný súboj. Na tejto úrovni nie je dôležité, či odohráte prvý duel doma alebo na pôde súpera,“ povedal výkonný riaditeľ Borussie Hans-Joachim Watzke, citoval ho oficiálny web súťaže.

Madridský Real zvíťazil nad Bayernom v ostatných troch meraniach síl, vrátane odvety semifinále LM 2013/2014. V nej „biely balet“, na lavičke so súčasným koučom Bavorov Carlom Ancelottim, uspel 4:0, čo je rekordne vysoká prehra Bayernu v domácom prostredí v rámci pohárovej Európy. „Vidíme sa čoskoro, Madrid,“ reagoval prostredníctvom twitteru španielsky stredopoliar v službách Bayernu Javi Martínez. Historická bilancia vyznieva lepšie pre Bayern: 11 víťazstiev, 2 remízy, 9 prehier (skóre 33:31).

„Bayern bol jedným z najťažších oponentov, no som si istý, že oni hovoria o nás to isté. Oba tímy sa dobre poznajú. Ich trénerom je Carlo Ancelotti, ktorý nás pozná veľmi dobre. Bayern má skvelých hráčov a mnoho skúseností. Verili sme, že sa s nimi stretneme v neskoršej fáze, taký je však žreb. Odveta v domácom prostredí je pre nás miernou výhodou, musíme však dobre zahrať aj v Nemecku,“ citoval web súťaže riaditeľa pre medzinárodné vzťahy v Reale Madrid Emilia Butragueňa. Kormidelník Bayernu Ancelotti vyhlásil: „Je pre mňa vzrušujúce hrať proti Realu. Poznám ich veľmi dobre. Myslím si, že ich môžeme prekonať. Majú však skvelé mužstvo aj trénera.“

Juventus a FC Barcelona boli finalistami predvlaňajšej edície LM (2014/2015), Katalánci v Berlíne triumfovali 3:1. Išlo o siedmy vzájomný súboj. Bilancia je mierne v prospech Barcelončanov – 3 víťazstvá, 2 remízy, 2 prehry (skóre 10:8). Súboj bude mať špeciálnu príchuť pre brazílskeho zadáka Daniho Alvesa, ktorý na Camp Nou pôsobil osem sezón, do Turína prišiel vlani v lete.

Semifinálový žreb vykonajú 21. apríla. Prvé zápasy semifinále sú na programe 2. a 3. mája, odvety 9. a 10. mája. Finále sa uskutoční 3. júna na Millennium Stadium vo waleskom Cardiffe.

Štvrťfinálové dvojice Ligy majstrov

Atlético Madrid (Šp.) – Leicester City (Angl.)
Borussia Dortmund (Nem.) – AS Monako (Fr.)
Bayern Mníchov (Nem.) – Real Madrid (Šp.)
Juventus Turín (Tal.) – FC Barcelona (Šp.)
Prvé zápasy štvrťfinále odohrajú 11. a 12. apríla, odvety 18. a 19. apríla.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Bayern Mníchov #Real Madrid #fc barcelona #žreb Ligy majstrov