Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Risk stál za to, znie z Barcelony. Tréner Paríža: Rozhodcovia nás odrovnali

Španielsky klub FC Barcelona zvíťazil v stredajšom odvetnom stretnutí osemfinále futbalovej Ligy majstrov nad francúzskym tímom Paríž St. Germain 6:1 a v súčte s vysokou prehrou 0:4 pod Eiffelovkou postúpil medzi najlepšie európske okteto.

09.03.2017 08:04 , aktualizované: 11:04
Neymar, Messi Foto: ,
Neymar a Messi sa tešia zo senzačného postupu Barcelony.
debata (12)

„Blaugranas“ sa stali historicky prvým mužstvom, ktoré preniklo do ďalšej fázy po tom, ako v prvom stretnutí prehralo výsledkom 0:4. V minulosti sa tak nestalo v žiadnom z 58 prípadov na európskej pohárovej scéne.

Stíhaciu jazdu FCB odštartoval v 3. min Suárez. V 40. min si vďaka iniciatíve Iniestu dal vlastný gól Kurzawa a krátko po zmene strán sa z gólu po premenenej penalte tešil aj Messi. Namiesto dosiahnutia štvrtého gólu, ktorým by zmazala stratu z prvého duelu, Barca inkasovala. V 62. min sa presadil parížsky kanonier Cavani.

Režisérom strhujúceho záveru bol Neymar: najskôr v 88. min zužitkoval priamy kop a v prvej minúte nadstaveného času aj pokutový kop. V 95. min dokonal zázračný obrat katalánskeho klubu náhradník Sergi Roberto, loptu mu presným pasom poslal práve Neymar. „Bol to najlepší zápas, aký som kedy odohral,“ tešil sa 25-ročný Brazílčan.

Barcelona napriek zdanlivo neriešiteľnej situácii postúpila do štvrťfinále desiaty rok po sebe, čo je rekord LM. „Nie, nemôžem tomu uveriť. Bolo to naozaj nemožné, je to šialené, neuveriteľné… Ďakujem celému mužstvu, ľuďom okolo nás a fanúšikom. Bol to naozaj výnimočný deň. Prvý zápas v Paríži bol pre nás naozaj ťažký, ale v odvete sme ukázali skvelú reakciu a vstúpili do histórie. Takto chceme pokračovať ďalej. Už v Super Bowle sme mohli vidieť, že v športe je možné všetko. Dnes bol tzv. deň blázon,“ povedal pre BT Sport stredopoliar domácich Ivan Rakitič, v prvom polčase azda najlepší hráč na ihrisku.

„Nemyslím si, že na štadióne bol niekto, kto hoci iba chvíľu prestal veriť. Náš tím bol impozantný. Veľa sme riskovali, ale stálo to za to. Vo futbale sa občas pritrafia závery zápasov, ako bol tento. Kľúčom k úspechu bola nezlomná viera tohto mužstva,“ vyhlásil po stretnutí šťastný kouč Barcelony Luis Enrique.

„Zažil som gól Andrésa Iniestu na Stamford Bridge (zásah na 1:1 v semifinále LM v roku 2009, pozn. red.), ale toto sa s tým nedá porovnať. Jedno je streliť gól v 95. min, ale iná vec je dať tri góly v rozpätí siedmich minút. Dá sa povedať, že je to zázrak. Chystám sa oslavovať, hoci nás hneď na druhý deň čaká tréning. Nemocnice v Barcelone by mali v najbližších deviatich mesiacoch najať viac zdravotných sestier, pretože toto bude noc lásky,“ vtipkoval po stretnutí stopér Gerard Piqué.

„Toto bol zápas, na ktorý sa nikdy nezabudne. Dúfam, že poslúži ako lekcia pre všetkých. Keď dal Edinson Cavani na 1:3, získali sme pokoj. Hráči Barcelony mi vtedy hovorili, že už je po všetkom. Na konci však prišli ďalšie tri góly. Nemôžem na to nájsť vysvetlenie. Za vypadnutie si môžeme sami, nebolo to kvôli rozhodcom,“ skonštatoval Talian v službách parížskeho tímu Marco Verratti.

Kouč francúzskeho mužstva Unai Emery sa po šiestom góle Barcelony rozplakal. Nemohol uveriť tomu, čo priniesli záverečné minúty na štadióne Camp Nou. „Verili sme, že môžeme postúpiť, ale verdikty hlavného rozhodcu nás odrovnali. Mali sme šancu ukončiť zápas pri šanciach Edinsona Cavaniho a Ángela Di Maríu, ale posledných päť minút bolo neuveriteľných. Prvé dva góly vyplynuli z našich chýb. V druhom polčase sme hrali pokojnejšie, škoda, že po góle Cavaniho sme nepridali ďalší zásah na 2:3. Neskôr prišli rozhodnutia arbitrov, ktoré nás pripravili o všetko. Pre mňa aj pre klub je to negatívna skúsenosť, ale musíme sa z toho poučiť,“ povedal podľa webu soccerway.com Unai Emery.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Paríž St. Germain