Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšíka zarmútil muž, ktorý zmení všetko

Keď potrebujú futbalisti Realu Madrid streliť v dôležitej chvíli veľký gól, majú sa na koho obrátiť. Na Cristiana Ronalda, Karima Benzemu či Garetha Bala.

08.03.2017 12:08
Sergio Ramos Foto: ,
Kapitán Realu Madrid Sergio Ramos oslavuje gól do siete Neapola.
debata

V zostave najslávnejšieho klubu planéty žiari jeden hviezdny útočník vedľa druhého. Skutočným hrdinom španielskeho giganta je však muž, ktorý zväčša stojí najbližšie k vlastnému brankárovi. S kapitánskou páskou na ruke.

„Patrí k najlepším stopérom planéty. Má však v sebe aj očarujúci inštinkt strelca. Takých hráčov, ako on, sa veľa nenarodilo," vraví brankár Keylor Navas o svojom spoluhráčovi. Je ním Sergio Ramos.

Požehnaný šéf

Španielsky reprezentant má za sebou ďalší výnimočný večer. V osemfinálovej odvete Ligy majstrov zažiaril na trávniku Neapola. Favorit zvíťazil doma 3:1, no v odvete sa trápil, bol neustále pod tlakom. Prehrával 0:1 (Driesovi Mertensovi pohotovo prihrával Marek Hamšík), od vyradenia ho delil jediný inkasovaný gól. Vtedy zasiahol Ramos. Strelil vyrovnávajúci gól, vzápätí ďalší (štatistici ho oň po teči Mertensa neskôr obrali). A vyslobodil Real, ktorý napokon zvíťazil 3:1, z nebezpečného zovretia.

„Ešte pred týždňom by ma kritici najradšej zabili. Nebudem preto o sebe hovoriť, že som hrdina. Nepredviedol som nič navyše, len som si urobil svoju prácu. Najlepšie, ako som vedel,“ hovoril 30-ročný obranca.

Ramos je – bez akéhokoľvek preháňania – spasiteľom Realu. Štatistici spočítali, že od finále Ligy majstrov 2014 strelil 21 gólov. Osemnásť z nich za stavu, keď ich Madridčania najviac potrebovali – buď prehrávali, alebo bol priebežný výsledok nerozhodný. „Ramos je šéf,“ vytiahol jeden z oslavných titulkov denník Marca. „Požehnaný Ramos,“ pridal sa AS.

Odchovanec sevillského futbalu je špecialistom na extrémne dôležité presné zásahy. Vlani strelil v nadstavenom čase európskeho Superpohára gól do siete FC Sevilla a poslal zápas do predĺženia. V ňom Real napokon uspel 3:2. Presadil sa aj v ostatnom finále Ligy majstrov, v súboji s Atléticom Madrid premenil i jeden z pokusov v jedenástkovom rozstrele a tešil sa zo zisku trofeje.

Tancujúci Michael Jackson

Najslávnejší gól zaznamenal pred tromi rokmi. Real prehrával vo finále najlepšej klubovej súťaže sveta s Atléticom 0:1. Ramos však v tretej minúte nadstaveného času vyrovnal a favorit napokon zvíťazil po predĺžení 4:1.

„To je skrátka Sergio. Muž, ktorý dokáže všetko zmeniť,“ povedal vtedy o ňom Emilio Butragueňo, niekdajší slávny strelec Realu.

Mimochodom, slávny okamih z Milána má Ramos zvečnený. Štyri prsty na jeho ľavej ruke zdobia vytetované čísla – 35, 32, 19 a 90+. Prvé a druhé z nich značia dresy, ktoré nosil počas pôsobenia v Seville. Tretie symbolizuje vek, v ktorom sa upísal Realu. Posledným si pripomína góly zo záverečných minút.

Okrem toho má na tele aj mnohé iné obrázky. Medzi nimi sa nachádza aj slávna tanečná póza kráľa popu Michaela Jacksona z klipu k legendárnej piesni Smooth Criminal.

Dôvod na tanečné kreácie mal v utorok večer aj Ramos. Znovu bol pevný v obrane, mimoriadne efektívny v útoku. Nie div, že denník Marca mu udelil plný počet troch hviezdičiek. Žiadny iný hráč sa rovnakého ocenenia nedočkal.

Hamšík sa lúčil s Ligou majstrov dvojhviezdičkový. So smútkom v duši, no so zdvihnutou hlavou.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #SSC Neapol #Sergio Ramos