Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Greguš: Chceme sa pridať k Leicestru

Vlani si na seba po prvý raz obliekol seniorský reprezentačný dres. Tohto roku si zahral na európskom šampionáte a nazbieral prvé minúty v Lige majstrov.

07.12.2016 12:00
Ján Greguš Foto:
Ján Greguš v drese Kodane.
debata

V budúcom roku si môže užiť ďalšiu veľkú premiéru: slávna súťaž, v ktorej pôsobia najväčšie hviezdy planéty, mu núka vzácnu vstupenku do vyraďovacej fázy.

„Na jar nebudeme v pohárovej Európe chýbať. To už je isté. Prinajhoršom si zahráme v Európskej lige. Chceme však dosiahnuť ešte viac,“ hovorí Ján Greguš, slovenský futbalista v službách FC Kodaň.

Na dánskeho šampióna čaká večer jeden z najdôležitejších zápasov sezóny. V poslednom kole skupinovej fázy sa predstaví na ihrisku FC Bruggy. Ak zvíťazí, urobí významný krok k prekvapujúcemu postupu. „Na zápas sa už všetci nesmierne tešíme. Vieme, že je v našich silách, aby sme Bruggy zdolali. Napokon, potvrdilo to už naše prvé meranie síl,“ vraví stredopoliar, ktorý strelil pred týždňom v dánskej lige svoje premiérové góly. Pri víťazstve nad Viborgom (4:0) sa presadil dvakrát.

Rovnakým rozdielom si Kodaň poradila doma aj s belgickým zástupcom. A v pozícii favorita je aj tentoraz. Veď Bruggy patria k najslabším účastníkom súťaže. V piatich kolách neuhrali ani bod. Lenže ani prípadné víťazstvo nemusí suverénnemu lídrovi (jedenásťbodový odstup od Bröndby) Superligy stačiť. Pozornosť budú jeho hráči upriamovať aj do Porta, ktoré má pred Kodaňou dvojbodový náskok. Portugalský klub hostí suveréna z Leicestru, ktorý má už istotu postupu z prvej priečky.

V prípade, že Kodaň získa tri body zo súboja s Bruggami, bude musieť naplno bodovať aj Porto. Ak by mali po poslednom kole obaja rivali rovnaký počet bodov, budú sa tešiť kodanskí fanúšikovia. V prospech ich celku by veľmi tesne hovorili vzájomné zápasy (1:1 v Porte, 0:0 v Kodani).

„Vieme, že postup nemáme vo svojich rukách. Veríme však, že nám Leicester pomôže a spolu postúpime do osemfinále. Aj keď na pôde Porta to nebude mať vôbec jednoduché,“ dodáva Greguš.

Rodák z Nitry prišiel do Kodane v lete tohto roku a aj on absolvoval náročnú cestu dánskeho majstra medzi 32-člennú európsku elitu. Kodaň musela zvládnuť tri predkolá Ligy majstrov. V druhom si poradila so severoírskym Crusaders (celkovo 9:0), v treťom s rumunskou Astrou Giurgiu (4:1), vo štvrtom po veľmi tesnom priebehu (postupový gól strelila štyri minúty pred koncom odvety) s cyperským APOEL-om Nikózia (2:1).

Zverenci Staleho Solbakkena sa nestratili ani v skupinovej fáze. Z piatich zápasov prehrali jediný – v Leicestri 0:1. Dopíšu dánsku rozprávku za pomoci anglického šampióna v Bruggách?

Bitka o postup v Lyone

Kto z koho. Zrejme najzaujímavejší zápas stredajšieho programu Ligy majstrov hostí štadión Olympique Lyon. Domáci v ňom hostia FC Sevilla – v priamom súboji o postupovú miestenku. Pevnejšie ju zatiaľ držia v rukách Sevillčania, ktorí majú pred svojím sokom trojbodový náskok. Do vyraďovacej fázy ich dokonca posunie aj jednogólová prehra. Doma totiž zdolali Lyon 1:0. V prípade rovnakého počtu bodov (aj prehry 0:1) by v ich prospech hovorilo lepšie skóre.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Kodaň #Ján Greguš