Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bod vďaka gólu Hamšíka môže mať cenu zlata. Parádu predviedol aj Özil

SSC Neapol získal v dvojzápase s tureckým Besiktasom Istanbul v B-skupine futbalovej Ligy majstrov iba jeden bod (2:3 a 1:1), ale podľa kapitána talianskeho tímu Mareka Hamšíka môže mať cenu zlata.

02.11.2016 11:39
Marek Hamšík Foto: ,
Marek Hamšík strieľa vyrovnávajúci gól Neapola do siete Besiktasu.
debata

Práve Hamšík sa v utorok večer postaral o vyrovnanie istanbulského súboja, a nie hocijakým gólom. V 82. min spoza pokutového územia napriahol ľavačkou a parádne trafil k ľavej žrdi gólmana Fabricia Ramíreza. Stanovil tým na konečných 1:1.

Pre 29-ročného stredopoliara to bol druhý gól v aktuálnej edícii LM, prvý dosiahol do siete portugalského mužstva Benfica Lisabon v závere septembra. Slovenský reprezentant mal z neho obrovskú radosť. Búchal si pravou rukou po hrudi poukazujúc na svoje veľké futbalové srdce a šprintoval cez celé ihrisko pred sektor fanúšikov z Neapola. Tí boli doslova vo vytržení.

„Veľmi si vážime našich priaznivcov, ktorí cestovali za nami až do Istanbulu. Verím, že sa aj šťastne vrátia domov,” poznamenal Hamšík na svojej internetovej stránke marek-hamsik.sk a ďalej pokračoval: "Podľa priebehu zápasu, podľa množstva šancí, ktoré sme si utvorili, sme mali jednoznačne vyhrať. Boli sme lepším tímom. Nakoniec sme radi aj za remízu, tento bod môže mať pre nás v záverečnom zúčtovaní cenu zlata.“

Hamšík má na konte už päť presných zásahov v Lige majstrov. V historickej tabuľke strelcov SSC Neapol v LM sa dostal na úroveň dosiaľ najúspešnejšieho Argentínčana Gonzála Higuaína. Neapolčania boli v Istanbule lepším mužstvom. V priebehu druhého polčasu stupňovali svoj tlak, no pribrzdila ich 78. min. Kamerunský útočník Vincent Aboubakar v šestnástke nastrelil ruku stopéra „Partenopei“ Nikolu Maksimoviča a Portugalčan Ricardo Quaresma premenil pokutový kop.

„Bola by to veľká škoda, keby sme prehrali, nezaslúžili by sme si to. Musíme sa sústrediť a nie sa zaoberať kritikou, aby sme v ďalšom zápase konečne zvíťazili. Verím, že v sobotu v zápase Serie A zdoláme rímske Lazio,“ doplnil Hamšík. „V tomto zápase sme si zaslúžili viac ako len jeden bod, ale to už nezmeníme. Vyrovnávajúci gól ukázal náš charakter,“ uviedol brankár Neapola Pepe Reina na oficiálnom portáli klubu. Pochvalu svojmu tímu zložil aj tréner Maurizio Sarri: „Som hrdý na svoje mužstvo. Zachránili sme veľmi dôležitý bod.“

Neapolčania sú stále na čele B-skupiny Ligy majstrov so 7 bodmi zo 4 zápasov. Vedú zásluhou lepšieho skóre pred Benficou Lisabon a s náskokom 1 bodu pred Besiktasom Istanbul. Najbližšie sa zverenci Maurizia Sarriho v LM predstavia na domácom Štadióne San Paolo 23. novembra proti Dinamu Kyjev a skupinové účinkovanie zakončia 6. decembra v Lisabone proti Benfice.

Najlepší strelci SSC Neapol v Lige majstrov, resp. predtým v Európskom pohári majstrov /zdroj: marek-hamsik.sk/:
Marek Hamšík (SR), Gonzálo Higuaín (Arg.) – 5 gólov
Edinson Cavani (Urug.) – 4 góly
Ezequiel Lavezzi (Arg.), Arkadiusz Milik (Poľ.), Gökhan Inler (Švaj.) – 3 góly
Diego Maradona (Arg.), Lorenzo Insigne (Tal.), José Callejón (Šp.), Dries Mertens (Belg.), Federico Fernández (Arg.) po 2 góly

Razgradu vedenie nad Arsenalom nestačilo

Bulharský futbalový tím Ludogorec Razgrad strelil druhýkrát vo svojej klubovej histórii v Lige majstrov v jednom zápase viac než gól, ale napokon mu to nestačilo na zisk čo i len jediného bodu. V utorok mal v Sofii skvele rozohrané stretnutie základnej A-skupiny, v ktorom viedol po štvrťhodine hry nad favorizovaným londýnskym Arsenalom nečakane 2:0. Napokon mu však vykypelo z hrnca – dokonalý obrat na 3:2 zavŕšil v 88. minúte famózne zakončeným brejkom nemecký stredopoliar Mesut Özil.

„Samozrejme, sme zničení. Boli sme tak blízko remízy. Myslím si, že sme odohrali skvelý zápas. Arsenal je vynikajúci tím, ktorý vie potrestať chyby. Odohrali sme s ním vyrovnanú partiu, čo je pre nás veľká vzpruha. Sme sklamaní, ale aj pyšní,“ skonštatoval tréner Georgij Dermendžiev, citoval ho web uefa.com. „Prehrali sme, ale so vztýčenými hlavami. Taký je však futbal. Chceme vyhrať najbližší zápas nad Bazilejom a skončiť v tabuľke tretí,“ pridal útočník Jonathan Cafú.

Arsenal si už dve kolá pred koncom zaistil prienik do jarného osemfinále LM, rovnako aj francúzsky Paríž Saint-Germain, ktorý v súbežne hranom stretnutí zvíťazil v Bazileji 2:1. Obaja postupujúci majú na konte zhodne po 10 bodov a v britskej metropole si to najbližšie rozdajú o 1. miesto.

„Už som sa zmienil o tom, že Ludogorec má veľmi dobrý tím. Bol som rád, že sa nám s ním podarilo zrovnať krok ešte v prvom polčase. Teraz na nás doma čaká Paríž a šanca vyhrať skupinu. Je dobré mať dvoch excelentných brankárov a dnešný zápas ukázal, prečo ich potrebujeme,“ podotkol Arséne Wenger, ktorý dal pred Petrom Čechom prednosť Kolumbijčanovi Davidovi Ospinovi. Ludogorec aj Bazilej majú po jednom bode a budú ešte bojovať o účasť v play off Európskej ligy.

debata chyba
Viac na túto tému: #SSC Neapol #Besiktas Istanbul