Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Guardiolovu náladu majú v rukách argentínske esá

Nie každý ju dostane. Pep Guardiola však áno. Španielsky tréner má druhú šancu. Keď pred dvomi týždňami opúšťal milovaný Nou Camp, mal hlavu plnú pochmúrnych myšlienok. Dostal tvrdú lekciu. Od niekdajších zverencov, priateľov.

01.11.2016 07:54
SOC/ Foto: ,
Pep Guardiola, tréner Manchestru City.
debata

Manchester City prehral v Barcelone až nečakane vysoko 0:4. Pre Guardiolu, muža, ktorý stvoril jedno z najlepších mužstiev futbalových dejín, to bola potupa.

„Prečo som nezaradil do základnej zostavy Sergia Agüera? Chcel som posilniť stred poľa, mať v ňom o hráča navyše ako súper. Potreboval som mať nad ním väčšiu kontrolu. Bolo to taktické rozhodnutie, no ukázalo sa ako nesprávne. Vysoko sme prehrali, preto preberám plnú zodpovednosť. Som vinný,“ vravel novinárom bez akejkoľvek obhajoby samého seba tréner Manchestru City.

Zatiaľ čo Guardiola nechal svojho hviezdneho Argentínčana na lavičke (vytiahol ho až desať minút pred koncom), iný slávny nástupca Diega Maradonu žiaril na trávniku. Lionel Messi zaznamenal hetrik. S Guardiolom, svojím bývalým koučom a tútorom, ktorý nad ním držal v začiatkoch kariéry ochrannú ruku, nemal zľutovania.

Obaja sa stretnú na jednom mieste už v utorok. Znovu v súboji prestížnej Ligy majstrov. Tentoraz bude mať podporu svojich fanúšikov Manchester. Anglický veľkoklub sa na zápas skvele naladil. V lige zvíťazil na ihrisku West Bromwichu 4:0. Žiaril práve Agüero, strelec úvodných dvoch gólov.

„Som rád, že sme sa naladili víťazne. Predsa len, pred takým náročným zápasom, aký na nás čaká v utorok, je to veľmi dôležité,“ hovoril na tlačovej besede Guardiola.

Zároveň naznačil, že v jeho otváracej jedenástke nebude tentoraz chýbať Agüero. Fanúšikovia sa tak môžu tešiť na súboj dvoch kamarátov i superstrelcov.

Jeden z nich môže Guardiolu potešiť, druhý znovu sklamať. Zažiari Agüero či znovu na seba strhne pozornosť Messi?

Utorňajší program (20.45)
A-skupina: Bazilej – Paríž St. Germain, Razgrad – Arsenal Londýn, B: Besiktas Istanbul – Neapol (priamy prenos na Digi Sport 5), Benfica Lisabon – Dynamo Kyjev, C: Mönchengladbach – Celtic Glasgow, Manchester City – FC Barcelona (Digi Sport 4, ČT 4 Sport), D: Atlético Madrid – Rostov, PSV Eindhoven – Bayern Mníchov (Digi Sport 3).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pep Guardiola #manchester city