Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neapol sa do histórie nezapísal. Máme zlé obdobie, priznal kapitán Hamšík

Úradujúci taliansky vicešampión SSC Neapol sa v utorok nezapísal do dejín futbalovej Ligy majstrov.

20.10.2016 08:54
Marek Hamšík, Atiba Hutchinson Foto: ,
Slovenský kapitán Neapola Marek Hamšík v súboji s Atibom Hutchinsonom z Besiktasu.
debata

Ak by „Partenopei“ v B-skupine zvíťazili nad Besiktasom Istanbul a v súbežne hranom dueli by Dynamo Kyjev remizovalo s Benficou Lisabon, mužstvo trénera Maurizia Sarriho by sa stalo prvým tímom, ktorý by postúpil zo skupiny LM už po troch odohraných zápasoch. Všetko však bolo napokon inak: Neapolčania doma podľahli tureckému súperovi 2:3 a Benfica si z Ukrajiny odviezla všetky body po výhre 2:0.

„Dali sme do toho všetko, nechali sme aj dušu na ihrisku, no v stredu večer nám to nevyšlo. Dvakrát sme sa dokázali vrátiť do zápasu, no na tretí gól hostí sme už nestihli odpovedať. Futbal je aj taký,“ vyhlásil prostredníctvom svojej oficiálnej stránky slovenský kapitán SSC Marek Hamšík.

Dvadsaťdeväťročný banskobystrický rodák odohral celé stretnutie. Mužstvo Neapola sa, zdá sa, dostalo do výsledkovej krízy. Po dvoch prehrách v Serie A prišiel neúspešný rezultát aj v Lige majstrov. „Je to zlé obdobie. Každá naša chyba je potrestaná, momentálne nám to výsledkovo nejde. Mrzí nás, že sme proti Besiktasu opäť sklamali našich fanúšikov. Musíme tvrdo pracovať aj naďalej a určite zlomíme túto nepríjemnú sériu. Verím, že už v nedeľu v Crotone sa budeme radovať z víťazstva,“ doplnil Hamšík.

„V súboji s Besiktasom sme mali smolu. Protivník mal tri strely na bránku a všetky skončili v sieti. Je to škoda, chýba nám Arkadiusz Milik, ale to nie je dôvod, prečo sme prehrali. Na konci zápasu sme mali šance, ale nepremenili sme ich,“ mrzelo Belgičana Driesa Mertensa.

Neapolský kormidelník Maurizio Sarri pripustil, že individuálne chyby niektorých hráčov pripravili taliansky tím o dôležité body. Neapol pritom pred utorkovým duelom ťahal v európskych pohároch v domácom prostredí 19-zápasovú sériu bez prehry. „V tejto chvíli sme si riadne skomplikovali život. Mužstvo hralo dobre až do nepremenenej penalty Insigneho (v 50. min, pozn.), následne sme mali hluchých desať minút, keď sme boli dosť pasívni. Pozitívne je však to, že v našej hre bolo oveľa viac odhodlania ako naposledy v lige proti AS Rím, čo je malý krok k znovunájdeniu samých seba. Nechcem veľmi rozoberať inkasované góly, ale prvému predchádzala nepresná prihrávka a zvyšné dva pramenili z našej naivity,“ vyhlásil Sarri podľa webu football-italia.net.

Besiktas dosiahol prvé víťazstvo v skupinovej fáze LM od roku 2009. Víťazný zásah Kamerunčana Vincenta Aboubakara padol v 86. min. Ako pripomenulo štatistické twitterové konto OptaCan, Istanbulčania dosiahli až šesť z ostatných 11 gólov v LM po 82. min. „Odviedli sme skvelú prácu. Nie som jediný, kto si zaslúži pochvalu. Vyzdvihol by som celý tím. Moje dva góly boli veľmi dôležité aj z hľadiska sebavedomia celého mužstva. Je to skvelé víťazstvo, v skupine sme sa ocitli vo veľmi dobrej pozícii,“ povedal Aboubakar podľa webu UEFA.com. „Nikto od nás nečakal takýto výsledok, no my sme ukázali, čoho sme schopní. V LM sme urobili obrovský krok. V našom tíme je veľa chlapcov, ktorí v tejto súťaži nikdy nehrali. Spolu s Ricardom Quaresmom sa snažím pomáhať menej skúseným spoluhráčom,“ nadviazal brazílsky obranca Besiktasu Andriano Correia.

„Myslím si, že sme boli svedkami pútavého zápasu. Mrzí ma akurát, že sme si nevypracovali viac gólových šancí. Čelili sme však dobrému tímu, lídrovi našej skupiny. Neapol predviedol viacero nebezpečných útokov, v prvom polčase sme sa snažili čo najviac neutralizovať tieto hrozby. Keby sme dnes nebodaj prehrali, boli by sme veľmi nahnevaní. Moji hráči tvrdo bojovali. Jeden víťazný zápas však neznamená, že sa teraz v LM uspokojíme,“ skonštatoval tréner Besiktasu Senol Günes, mimochodom strojca najväčšieho úspechu v histórii tureckého futbalu (bronz z MS 2002, pozn. red.).

debata chyba