Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

To je Leicester. V Európe žiari, doma trpí

Keď vstupovali futbalisti Leicestru do svojej premiérovej sezóny v Lige majstrov, stáli im za chrbtom mnohí pochybovači a kritici.

19.10.2016 08:30
Leicester, Kodaň Foto: ,
Momentka zo zápasu Ligy majstrov Leicester - FC Kodaň.
debata

Na jednej strane hrdosť. Na druhej hnev.

Keď vstupovali futbalisti Leicestru do svojej premiérovej sezóny v Lige majstrov, stáli im za chrbtom mnohí pochybovači a kritici. Tvrdili, že zaplatia nováčikovskú daň. Že ich kúzlo, ktorým si v minulej sezóne senzačne podmanili Premier League, nebude na európskej scéne účinkovať. Lenže stal sa opak. Anglický šampión je zatiaľ v najlepšej klubovej súťaži sveta suverénny. A odvážne mieri do osemfinále.

Ďalší krok k naplneniu cieľa urobili zverenci Claudia Ranieriho v utorok večer. Doma si poradili s FC Kodaň (1:0) a úvodnou polovicou skupinovej fázy prešli bez straty bodu. A inkasovaného gólu. „Je to neuveriteľné. Taký je však Leicester. Na jednej strane som nesmierne hrdý. Na druhej však vo mne prevláda obrovský hnev. To je však v poriadku. Všetko v mojej doterajšej kariére má totiž podobný priebeh,“ vravel na tlačovej besede tréner Leicestru.

Ranieri poukazoval na zaujímavý fakt. Jeho zverenci totiž nazbierali v troch zápasoch Ligy majstrov viac bodov (9), ako vydolovali z ôsmich stretnutí domácej súťaže (8). V nej sa trápia. Krčia sa na trinástom mieste a od zostupových priečok ich delia len dva body.

„Myslím si, že je to normálne, absolútne bežné. Keď nastupujeme na zápasy Ligy majstrov, všetku motiváciu a koncentráciu zapíname na maximum. Je preto logické, že v Premier League nám potom chýba energia,“ vysvetľoval veľké rozdiely v posôbení tímu v domácej a európskej súťaži. Leicester z Európy je v porovnaní s Leicestrom z Premier League úplne iný. Kým v Lige majstrov ešte neinkasoval, v najvyššej anglickej súťaži patrí k tímom s najhoršou defenzívou. Súperi prekonali jeho brankára už štrnásťkrát, viac gólov inkasovala len pätica tímov (Sunderland, Swansea, Stoke, Hull a West Ham) z dvadsaťčlenného pelotónu.

„Nezostáva nám nič iné, len zostať pokojní. A pokúsiť sa preniesť myslenie z Ligy majstrov do zápasov v Premier League. Domáca súťaž je pre nás prioritou,“ hovoril po záverečnom hvizde Ranieri.

Taliansky stratég sa môže už o dva týždne tešiť z miestenky v osemfinále Ligy majstrov. V utorok večer mu nepokazil radosť ani Ján Greguš. Slovenský reprezentant v drese Kodane dostal od trénera príležitosť od 87. minúty.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Kodaň #Leicester City