Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Guardiola vie, čo na jeho lásku platí

Prirástla mu k srdcu. Tak, ako si ona zamilovala jeho. Spolu žali úspechy, dobýjali svet. Časy sa však zmenili a pár už dávno netvoria. Osud ich dokonca postavil proti sebe.

19.10.2016 12:00
Pep Guardiola Foto: ,
Pep Guardiola.
debata

„Do tohto klubu sa nikdy nevráti, nebolo by to správne rozhodnutie. Jeho čas sa tu naplnil. Myslím si, že sa nikdy nestane ani jeho prezidentom,“ vraví Valenti Guardiola. Jeho syn Pep však predsa v stredu zavíta na Nou Camp. V pozícii súpera príde na miesto, kde prežil najkrajšie roky hráčskej i trénerskej kariéry. Stal sa tu legendou, rešpektovanou osobnosťou, symbolom úspechu.

Napokon, keď si prečítate jeho vizitku, zistíte, že barcelonskému veľkoklubu pomohol k tridsiatim významným trofejám – vrátane deviatich majstrovských titulov a troch triumfov v Lige majstrov (či predtým v Európskom pohári).

Práve v najprestížnejšej súťaži sveta vyzve Guardiola milovanú Barcelonu v stredu večer. Do rodného Španielska privedie Manchester City. Klub, ktorý počas tohto leta zamenil za Bayern Mníchov.

Mimochodom, aj vo farbách nemeckého šampióna sa predstavil na barcelonskej pôde. A neuspel. V predminulej sezóne sa obaja súperi stretli v semifinále Ligy majstrov a Barcelona postúpila do berlínskeho finále – po výsledkoch 3:0 (doma) a 2:3 (vonku).

A-skupina: Arsenal Londýn – Razgrad, Paríž St. Germain – Bazilej, B: Dynamo Kyjev – Benfica Lisabon, Neapol – Besiktas Istanbul (Digi Sport 4), C: FC Barcelona – Manchester City (Jednotka), Celtic Glasgow – Mönchengladbach (Digi Sport 5), D: Bayern Mníchov – PSV Eindhoven (Digi Sport 3), FC Rostov – Atlético Madrid

Tentoraz síce pôjde o zápas skupinovej fázy, no vďaka Guardiolovi bude mať o náboj navyše. „V tejto sezóne sme dosiaľ väčšej výzve nečelili. Barcelona má hráčov svetovej extratriedy, vo svojom strede Lionela Messiho, zrejme najlepšieho futbalistu planéty. My však máme jeden veľký bonus – Guardiolu. Barcelonu pozná dokonale. Vie, akým štýlom hrá, čo na ňu platí. Vie, ako ju môžeme zdolať,“ tvrdí stredopoliar Ilkay Gündogan, letná akvizícia Manchestru.

Odvážne slová svojho zverenca však Guardiola krotí. Hoci Barcelonu pozná ako vlastnú dlaň. „Je to špeciálny súper so svojským herným štýlom. Čelíme ohromnej mašine,“ upozorňuje tréner City.

Napokon, jeho niekdajší tím a súčasný súper mu poslal vizitku, ktorá vzbudzuje rešpekt. V lige nastrieľal La Coruni štyri góly a potvrdil, že v súťaži má najlepší útok. Odolá mu manchesterská obrana?

Hamšík môže oslavovať postup
Môže to byť historický okamih. So slovenským podpisom. Ak si dnes futbalisti Neapola poradia v Lige majstrov s Besiktasom Istanbul a v druhom zápase B-skupiny sa medzi Dynamom Kyjev a Benficou Lisabon zrodí remíza, zabezpečí si taliansky celok v expresnom tempe miestenku v osemfinále súťaže. Po troch kolách sa rovnaký kúsok dosiaľ nikomu inému nepodaril.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pep Guardiola #fc barcelona #manchester city #liga majstrov vo futbale