Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Leicester ako skúsený mazák, výhru zariadil lovec drakov

Anglický futbalový šampión Leicester zvíťazil aj v druhom zápase tohtosezónnej edície Ligy majstrov, v utorok si v rámci G-skupiny poradil s portugalským tímom FC Porto 1:0.

28.09.2016 09:52
Islam Slimani Foto: ,
Islam Slimani.
debata

Jediný gólový moment v stretnutí zariadila v 25. min spolupráca dvoch alžírskych reprezentantov – Islam Slimani vyťažil s ukážkového centra Riyada Mahreza. Prvý menovaný prestúpil do Anglicka pred začiatkom tejto sezóny zo Sportingu Lisabon. V štyroch tohtoročných vystúpeniach proti Porťanom zaznamenal šesť gólov, za čo mu prischla prezývka „lovec drakov“. „S Mahrezom hrávame spolu aj v národnom tíme. Navzájom sa veľmi dobre poznáme, je to dobré pre celý Leicester,“ vyhlásil Slimani podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA).

„Líšky“ si zatiaľ v LM počínajú ako skúsení mazáci, na európskej pohárovej scéne pritom v utorok odohrali iba 10. duel. „Teším sa, že máme ďalšie tri body. Na konci zápasu sme museli byť mimoriadne odolní. Som rád, že Islam Slimani strelil víťazný gól. Za svoju hru si zaslúži uznanie,“ skonštatoval kapitán Leicestru Wes Morgan.

Leicester je desiatym anglickým klubom v najprestížnejšej klubovej súťaži na „starom kontinente“, no spomedzi zástupcov Premier League je prvý, kto vo svojej premiérovej sezóne medzi európskou smotánkou odštartoval dvoma víťazstvami. „Posledných 10 minút sme trochu trpeli, ale dôležité je to, že sme nakoniec vybojovali víťazstvo. Naša koncentrácia bola na vysokej úrovni, teším sa aj z toho, že sme boli odolnejší ako súper. Hru môjho mužstva zdobil náš tradičný tímový duch. Nevychádzali nám síce finálne prihrávky, ale Riyad Mahrez predviedol jednu fantastickú na Slimaniho a vďaka tomu nakoniec máme ďalšie tri body,“ skonštatoval pre BBC Sport taliansky tréner Leicestru Claudio Ranieri.

Porťanov aj po utorňajšom dueli ťaží anglický prízrak. V „kolíske futbalu“ odohrali 17. súťažný zápas, no víťazstva sa ešte nedočkali. Zverenci trénera Nuna Espírita Santa majú po dvoch stretnutiach na konte jediný bod a ak chcú pomýšľať na prienik ďalej, musia v zostávajúcich kolách skupinovej fázy poriadne zabrať. „Ešte sa hrá o dvanásť bodov. Pred nami je zápas s FC Bruggy, ktorý budeme musieť vyhrať,“ povedal podľa portálu abola.pt kouč FC Porto.

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Porto #Leicester City