Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Superobrana sa vzoprie mašine na góly

Boli to okamihy plné emócií. Radosť sa bila so zlosťou. Eufória so sklamaním.

28.09.2016 10:00
Arturo Vidal Foto: ,
Radosť Artura Vidala z gólu.
debata

„Mužstvo s odporným herným prejavom zdolalo tím, ktorý je nositeľom najkrajšieho futbalu na svete. Nie vždy však víťazí krása. Tak to bolo aj tentoraz. Do finále postúpilo mužstvo, ktoré v ňom nemá čo hľadať,“ nešetril kritikou v tretí májový večer lanského roka Arturo Vidal.

Čilský futbalista sa so spoluhráčmi práve spamätával z veľkého sklamania. Bayern Mníchov nestačil v semifinále Ligy majstrov na Atlético Madrid. Hoci v oboch zápasoch bol lepší. V prvom zápase prestrieľal súpera 19:11, v druhom dokonca dychvyrážajúcim pomerom – 34:7. Loptu mu takmer nepožičal (zakaždým takmer 70-percentné držanie).

Na postup do milánskeho finále to však nemeckému gigantovi nestačilo. Už v stredu dostane možnosť na odplatu. V Madride sa opäť pokúsi o pokorenie jednej z najprecíznejších defenzív v súčasnom futbale.

„Posledná vec, po ktorej vo veľkom futbale túžite, je hrať s Atléticom. Táto hra je o veľkoleposti, užívaní si. A to vám tento súper na ihrisku neumožní,“ hovorí nemecká futbalová legenda Karl-Heinz Rummenige.

Jej slová sú opodstatnené. Zrejme žiadna obrana nie je taká prepracovaná, poctivá či tvrdá ako tá, ktorou sa pýši španielsky veľkoklub. Tréner Diego Simeone svojich zverencov skrátka odučil od inkasovaných gólov. Podčiarkuje to aj úvod novej ligovej sezóny. V šiestich kolách našli súperi Atlética cestu k jeho bránke len dva razy. Takou bilanciou sa nemôže v La Lige pochváliť nik – ani slávna Barcelona či Real Madrid.

Odolnosť madridskej defenzívy však preverí Bayern mimoriadne ostro. V domácej súťaži sa po piatich kolách pýši úctyhodným priemerom troch gólov na zápas. Do Ligy majstrov vstúpil päťgólovým prídelom Rostovu.

Nádej, že si schuti zastrieľa aj v Madride, je veľmi nízka. Aj vzhľadom na to, že trénerovi Bayernu sa v súbojoch s Atléticom nedarí. Carlo Ancelotti čelil stredajšiemu súperovi osemkrát, vyhral raz.

No pozor, v najsprávnejšej chvíli. V lanskom finále Ligy majstrov.

A-skupina: Razgrad – Paríž St. Germain, Arsenal Londýn – Bazilej, B-skupina: Besiktas Istanbul – Dynamo Kyjev, Neapol – Benfica Lisabon (priamy prenos na Digi Sport 5), C-skupina: Mönchengladbach – FC Barcelona (Digi Sport 4), Celtic Glasgow – Manchester City (Digi Sport 3), D-skupina: Atlético Madrid – Bayern Mníchov (Dvojka), Rostov – PSV Eindhoven.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov vo futbale