Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

DAC v pohári nezaváhal. V lige na výhru čaká

Futbalisti Dunajskej Stredy vyhrali v týždni v Slovenskom pohári na pôde Svätého Jura 6:1 a postúpili do štvrtého kola. Ako informovala oficiálna klubová stránka, viac gólov strelil DAC pred 14 rokmi v druhej lige, keď zdolal Humenné 7:2.

16.09.2016 17:02
debata

A v súťažnom zápase na ihrisku súpera dalo dunajskostredské mužstvo viac gólov pred 28 rokmi, keď takisto v pohárovom súboji vyhralo v auguste 1988 v Senci – 7:1.

Aj dnes čaká tím zo Žitného ostrova stretnutie v Senci, kde je momentálne doma. Kým v pohári už vyhral, v lige ako jediné mužstvo v aktuálnej sezóne stále čaká na plný bodový zásah. Privíta Podbrezovú, ktorá prekvapujúco ešte vonku nielenže nestratila bod, ale ani neinkasovala. DAC práve tohto súpera pred rokom na svojom štadióne rozdrvil – vyhral 5:1. V ďalšom priebehu ročníka sa mu už s týmto tímom natoľko strelecky nedarilo, na pôde súpera sa zrodila bezgólová remíza a doma vyhral horko-ťažko 1:0.

Nič to však nemení na skutočnosti, že Podbrezovčania nemajú s dnešným súperom priaznivú bilanciu, v troch uplynulých zápasoch mu strelili jediný gól, aj ten padol z penalty. Dal ho Mehanovič už za beznádejného stavu 4:0 v prospech domácich. Z hry Podbrezová neskórovala s dnešným súperom 285 minút a už v piatich vzájomných zápasoch sa z výhry netešila.

Obhajca titulu Trenčín sa predstaví na Myjave a pokúsi sa o pozitívny obrat. V dvoch minulých ligových stretnutiach nevyhral a patrí mu až 8. priečka tabuľky. Domáca Myjava je na tom o niečo lepšie, ale najmä vďaka zápasom na ihriskách súperov. V tabuľke zo stretnutí vonku sú Myjavčania dokonca na čele. Doma však patria zatiaľ medzi najmenej úspešné mužstvá, z troch zápasov si pripísali len jedno víťazstvo.

Spartak vyhral v pohári vo Veľkom Šariši 6:0, ale už myslel na Trenčín. Chýbali mu viacerí hráči základnej zostavy. „Šetril som ich na Trenčín, s ktorým nás čaká ťažký zápas,“ priznal na klubovej stránke myjavský tréner Mikuláš Radványi.

Program 9. kola Sobota 17.00 Žilina – Senica (RTVS), 19.00 Slovan – Prešov, Myjava – Trenčín, Trnava – Michalovce, Ružomberok – Zlaté Moravce-Vráble, Dunajská Streda – Podbrezová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda