Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kdeže Higuaín. Neapol ťahá fanúšik Ronalda

Úloha znela jednoznačne: nahraď jedného z najlepších strelcov súčasnosti! Málokto veril, že náročnú výzvu zvládne...

15.09.2016 13:00
debata
Arkadiusz Milik. Foto: SITA/AP
Arkadiusz Milik Arkadiusz Milik.

Keď sa Arkadiusz Milik upísal počas uplynulého letného prestupového obdobia Neapolu, vedel, čo ho čaká. Vedenie klubu za neho zaplatilo Ajaxu Amsterdam 35 miliónov eur preto, aby získalo náhradu za Gonzála Higuaína. Hviezdny Argentínčan odišiel do konkurenčného Juventusu Turín. A s ním aj 38 gólov z minulej sezóny.

Poliak sa očakávaní, tlaku a pozorných (často kritických a neodpúšťajúcich) pohľadov tisícov náročných fanúšikov SSC nezľakol. V prvých štyroch súťažných zápasoch sa strelecky presadil štyri razy. Veľké chvíle zažil najmä v úvodnom kole Ligy majstrov, keď Neapol priviedol dvomi presnými záshami k víťazstvu 2:1 na ihrisku Dynama Kyjev.

„Milik medzi nás skvele zapadol. Začína pravidelne strieľať góly, je našou veľkou oporou,“ chváli svojho spoluhráča slovenský kapitán Marek Hamšík.

Tvár mladého, len 22-ročného, útočníka ihneď zažiarila na titulných stránkach najväčších talianskych denníkov. „Zabudnite na Higuaína, je tu Milik. Nový neapolský hrdina,“ píše Gazetta dello Sport. „Úžasný Arek. Má zlatú hlavu. Akoby v nej mal dynamit,“ pridal sa Corriere dello Sport, poukazujúc na dva Milikove góly hlavou. Nimi hostia otočili vývoj duelu.

Rodák z mesta Tychy má povesť gólového zabijaka. V minulej sezóne nastrieľal v drese Ajaxu 21 gólov. Napokon, tie zbožňuje. Tak, ako jeho veľký vzor, portugalská superhviezda Realu Madrid – Cristiano Ronaldo.

„Mám za sebou magickú noc. Viem, že fanúšikovia Neapola ma zbožňujú. Odohral som však zatiaľ len štyri zápasy. Uvidím, ako sa mi bude dariť ďalej,“ krotí veľké očakávania Milik.

Aj on prispieva v úvode sezóny k tomu, že v neapolskom klube vládne spokojnosť. „Mám dojem, že v súčanosti hrá Neapol najkrajší futbal za posledných desať rokov. Všetci sa ním bavíme,“ tvrdí pre svoju oficiálnu stránku Hamšík.

Vytúženým klubom jeho nového spoluhráča je slávny Manchester United. Zdá sa však, že Milik môže v súčasnej forme meniť sny na realitu aj v Neapole.

A spolu s Hamšíkom viesť SSC k vytúženým úspechom…

debata chyba
Viac na túto tému: #SSC Neapol #Arkadiusz Milik