Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prial som si Real. Hamšík mi neradil, vraví stredopoliar Kodane Greguš

Odchovanec nitrianskeho futbalu šéfoval ešte vlani s kapitánskou páskou Baníku Ostrava, minulú sezónu strávil v Jablonci.

14.09.2016 06:00
Ján Greguš Foto: ,
Ján Greguš.
debata

Po roku prestúpil do Kodane, v národnom drese okúsil atmosféru európskeho šampionátu. Dnes čaká na šikovného stredopoliara ďalší veľký okamih: farby dánskeho šampióna bude hájiť v prestížnej Lige majstrov. „Som rád, že v tejto sezóne môžem byť jej súčasťou,“ referoval včera Greguš z kodanského letiska pred odletom do Porta.

Koľko dní vám už hrá v hlave slávna zvučka Ligy majstrov?
Zatiaľ som si na ňu nespomenul. So spoluhráčmi sa však už nevieme dočkať prvého zápasu. Z každého cítiť veľké očakávania, stres zatiaľ nebadať. Pre Kodaň je úspechom postup do skupinovej fázy, tým sa to však pre nás, samozrejme, nekončí. Skôr sa len začína. Sami sme zvedaví, ako si budeme v konkurencii najlepších európskych klubov počínať.

Keď ste v detstve sledovali Ligu majstrov v televízii, snívali ste o tom, že si jedného dňa v nej zahráte?
Nielen pre malého futbalistu, ale aj pre všetkých profesionálov je veľkým snom okúsiť aspoň raz atmosféru Ligy majstrov. Je to najväčšia klubová súťaž sveta. Sledujú ju milióny fanúšikov, hrajú v nej najjagavejšie hviezdy.

Je štart v Lige majstrov posunom vo vašej kariére?
Výrazný posun je už to, že môžem byť v Kodani. O kvalite mužstva svedčí, že sme v Lige majstrov.

Aký je to pocit byť na jednej štartovej čiare s Lionelom Messim či Cristianom Ronaldom?
Veru úžasný (smiech). Ešte lepšie by bolo, keby sme sa stretli aj na ihrisku. Osud však rozhodol inak.

Do základnej skupiny vám žreb pridelil FC Porto, Leicester a FC Bruggy. Aké sú ambície dánskeho šampióna?
Na jednej strane nás trošku mrzí, že nám žreb neprisúdil žiadneho európskeho giganta. Každý z nás by si rád zahral s Realom Madrid či Barcelonou. Bol by to veľký zážitok. Pozitívom však je, že sme sa ocitli v najhrateľnejšej skupine. Uvidíme, ako si s touto konkurenciou poradíme. Trúfať si môžeme na každého z trojice súperov. O všetkom sa však rozhodne na ihrisku.

Keby ste si mohli vybrať, koho by ste si priali za súpera?
Hm, adeptov je viac. Najradšej by som si však zahral proti Realu.

Začínate na pôde Porta. Aký zápas možno očakávať?
Portugalský klub je zrejme najväčším favoritom skupiny. Čaká nás tvrdá previerka. V predošlých dňoch nám tréner premietol zopár videozáznamov, predstavil nám silné i slabé stránky súpera. Verím, že sme dobre pripravení.

Budete v základnej zostave?
V predošlých zápasoch som v nej bol. Uvidíme, ako sa kouč rozhodne tentoraz. Verím, že šancu dostanem.

Okrem vás sa v Lige majstrov predstavia aj ďalší dvaja Slováci – mladučký László Bénes z Borussie Mönchengladbach a v európskych súťažiach ostrieľaný Marek Hamšík z Neapolu. Pýtali ste si počas posledného reprezentačného zrazu od skúsenejšieho krajana rady?
To veru nie. Je však pravda, že sme o Lige majstrov prehodili zopár slov. Povedali sme si, koho máme v skupine. Neapol je v konkurencii Besiktasu Istanbul, Dynama Kyjev a Benficy Lisabon favoritom na postup. Verím, že sa ho Marek dočká a bude sa mu dariť.

Mimochodom, prebolelo už sklamanie z kvalifikačnej prehry s Anglickom?
Ako sa to vezme, ešte je to stále čerstvé, kdesi vo vnútri ma to mrzí. Po takýchto zápasoch však nezostáva futbalistovi nič iné, len sa cez to preniesť, ísť ďalej. A sústrediť sa na ďalšie zápasy.

V skupine máte aj anglického majstra. Dostanete možnosť na čiastočnú odplatu…
Bolo by to veru pekné (smiech). Uvidíme, či sa nám to podarí.

Kto je pre vás najväčším favoritom na zisk trofeje?
V posledných rokoch je zloženie semifinále stále rovnaké. Väčšinou sa doň prebojujú Real, Barcelona, Bayern či Atlético. Predpokladám, že sa na tom veľa nezmení ani v tejto sezóne. Nechajme sa však prekvapiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Ján Greguš