Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pivarník: Postup bol reálny. Rešpektujem však silu súpera

Pohodu a víťaznú cestu zatiaľ hľadá márne. Po tom, ako sa Roman Pivarník (49) posadil na lavičku futbalistov Viktorie Plzeň, si veľa radosti neužil.

24.08.2016 08:38 , aktualizované: 16:20
Viktoria Plzeň, Roman Pivarník Foto:
Roman Pivarník.
debata

Slovenský tréner má za sebou osem súťažných zápasov, z víťazstva sa tešil dvakrát. Naposledy sa musel vyrovnať s tým, že si český šampión nezahrá v skupinovej fáze Ligy majstrov. V play off ho vyradil Ludogorec Razgrad (0:2, 2:2). „Rozhodol fakt, že sme u súpera nestrelili gól,“ hovorí rodák z Piešťan.

Aká nálada vládla v šatni po domácej remíze s bulharským majstrom?
Predovšetkým v nej bolo obrovské sklamanie. Ale aj spokojnosť z výkonu. Označil by som ho za výborný, možno najlepší pod mojím vedením. Pre postup urobili všetci hráči maximum, do hry dali emócie. Musíme však rešpektovať aj silu súpera.

Bol Razgrad priechodný?
Už pred žrebom sme avizovali, že práve tento tím si neprajeme. V konečnom dôsledku však bolo v našich silách, aby sme postúpili. Spomeňte si na prvý zápas: jeho priebeh sme kontrolovali. Oba góly sme dostali z ničoho nič, jeden z nich po veľmi prísne nariadenej jedenástke.

Do odvety však vaši zverenci vstúpili výborne. Rýchly gól Michala Ďuriša (7. min.) znovu oživil šance na postup…
Veru. Vtedy sme začali veriť, že môžeme uspieť. Potom však prišlo vyrovnanie, neuznaný regulárny gól Mareka Bakoša, čo nás obralo o energiu. Za stavu 3:1 by sme boli k postupu podstatne bližšie. Keby som mal nájsť moment, ktorý rozhodol o našom neúspechu, bol ním chýbajúci gól na ihrisku súpera.

České médiá obvinili arbitrov z viacerých chýb. Pri neuznanom góle Bakoša, pri vyrovnávajúcom Razgradu, ktorému predchádzala ruka. Cítite hnev?
K tomu by som sa nerád vyjadroval. Fanúšikovia si môžu všetko prečítať v novinách. A taktiež videli, aký výkon podali španielski rozhodcovia.

Z finančného hľadiska prišla Viktoria o milióny eur. Čo znamená rozlúčka s Ligou majstrov zo športového?
Na zvyšok sezóny nemá vyradenie z Ligy majstrov výrazný vplyv. Aj keby sme postúpili, bola by cesta, ktorou sa chceme uberať, rovnaká. Vieme, akým futbalom sa chceme prezentovať, aké tváre dotiahnuť do mužstva. V prvom rade však potrebujeme stabilizovať zostavu. Všetkých hráčov mám pokope len necelé štyri týždne. Za ten čas sme odohrali osem náročných zápasov, na čo sme doplatili nevydareným štartom v lige. Verím, že stiahneme bodovú stratu a udržíme si kontakt s čelom tabuľky.

A čo Európska liga? Čaká na vás skupinová fáza.
Uvidíme, ako dopadne piatkový žreb. Radi by sme si zahrali v Európe aj na jar.

V Plzni máte piatich slovenských futbalistov (Bakoš, Ďuriš, Kozáčik, Hrošovský, Hromada). Nakoľko je mužstvo závislé od ich výkonov?
Nedávno som počul otázku, či je vôbec možné, aby v základnej zostave Viktorie nastúpili všetci piati naraz. A vidíte, v Razgrade sa to stalo. Aj to svedčí o tom, že každý jeden z nich má v Česku rešpekt. Nerád by som mužstvo rozdeľoval na Slovákov a Čechov. Je skôr česko-slovenské. Podľa národnosti predsa zostavu netvoríme.

Agentúrny článok bol nahradený autorským.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Roman Pivarnik