Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Plzeň padla v Sofii, Hromada s Pivarníkom veria v obrat

Futbalisti úradujúceho českého šampióna FC Viktoria Plzeň prehrali v stredajšom prvom zápase play off Ligy majstrov 2016/2017 bulharskému Ludogorcu Razgrad 0:2.

18.08.2016 09:30
futbal, bránka, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Skóre stretnutia na Štadióne Vasila Levského v Sofii otvoril v 51. min úspešne zrealizovaným pokutovým kopom Rumun Cosmin Moti. Víťazstvo Razgradu poistil v 64. min Holanďan Virgil Misidjan. Slovenského trénera Viktorie Romana Pivarníka po stretnutí mrzel konečný rezultát, obom inkasovaným gólom sa podľa neho dalo predísť. „Pred prvým gólom sme vyrobili zbytočnú jedenástku, druhému zásahu predchádzala prihrávka za našu obranu. Obe situácie sa dali riešiť,“ myslí si 49-ročný rodák z Košíc.

„Viktoriáni“ síce mali výškovú prevahu, nedokázali si však poradiť z rýchlymi a agilnými Brazílčanmi v tíme Razgradu. „Bohužiaľ, počas duelu sa potvrdilo všetko, na čo sme sa pripravovali. Súper bol rýchly v práci s loptou, mal kvalitu v prienikových prihrávkach aj protiútokoch. Škoda, že sme nedokázali streliť kontaktný gól. Chceli sme využiť nejakú štandardku, pretože sme vedeli, že protivník má vo vzduchu problémy. Nevyšlo nám to,“ doplnil Pivarník pre oficiálnu stránku plzenského klubu.

Slovenský kouč však pred odvetou nevešia hlavu, hoci si uvedomuje, že český zástupca potrebuje pred vlastným obecenstvom dosiahnuť na prienik ďalej aspoň tri zásahy. „Potrebujeme byť kompaktní, lebo súper má obrovskú kvalitu. Je to pre nás zložitá situácia, ale v domácom zápase sa pokúsime urobiť všetko pre postup,“ skonštatoval Pivarník.

Niekdajší lodivod Tatrana Prešov, Vysočiny Jihlava či Bohemiansu Praha v stredu zaradil do základnej zostavy kvinteto svojich krajanov – Matúša Kozáčika, Patrika Hrošovského, Michala Ďuriša, Mareka Bakoša aj mladého Jakuba Hromadu. Predovšetkým štart posledného menovaného bol miernym prekvapením. „Keby sa nám podarilo streliť gól, výsledok by bol pre nás prijateľnejší. Mali sme niekoľko sľubných príležitostí na to, aby sa nám to podarilo. Škoda penalty na začiatku druhého polčasu, súper sa dostal do sedla a neskôr pridal aj druhý gól. Boli sme pripravení na rýchlosť hráčov Ludogorca, napriek tomu nám to robilo problémy. Oni si zakaždým odskočili do voľného priestoru a vždy mali komu prihrať. Musíme sa však pozviechať a zabojovať. Stále máme pred sebou jeden zápas, v ktorom urobíme všetko pre to, aby sme si zahrali v skupinovej fáze LM. Musíme myslieť pozitívne a sústrediť sa na strelenie potrebných gólov,“ vyhlásil 20-ročný Hromada, kmeňový hráč talianskej Sampdorie Janov.

„S výkonom Jakuba Hromadu som bol veľmi spokojný. Odviedol kus práce. Nesmieme zabúdať, že bol približne šesť týždňov na konci ostatného angažmánu v Senici zranený. Postupne sa dostáva do formy a dnes všetkých milo prekvapil,“ pochválil svojho zverenca Roman Pivarník.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jakub Hromada #Ludogorec Razgrad #FC Viktoria Plzeň #Roman Pivarnik