Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín vonku ešte neprehral. Teraz musí zvíťaziť

Futbalisti AS Trenčín odvtedy, čo vstúpili pred troma rokmi na európsku scénu, ešte nikdy neprehrali na ihrisku súpera.

03.08.2016 12:00
AS Trenčín, futbal, radosť Foto: ,
Radosť futbalistov Trenčína. Budú sa tešiť aj vo Varšave?
debata (2)

Teraz ich čaká najťažšia úloha. Stojí proti nim najsilnejší súper a víťazstvo nad ním je podmienkou postupu. Odvetný zápas 3. predkola Ligy majstrov na pôde varšavskej Legie sa začína o 20.45.

Trenčania pred týždňom na žilinskom umelom trávniku vo vyrovnanom zápase podľahli poľskému šampiónovi 0:1. Ešte nikdy neprešli cez 3. predkolo, ale pred troma rokmi v Európskej lige remizovali najprv s IFK Göteborg (0:0) i s Astra Giurgiu (2:2) a v Lige majstrov pred rokom vyhrali v Bukurešti so Steauou (3:2) a v tomto ročníku nad Ľubľanou (4:3). Obe tieto víťazstvá by im teraz na postup stačili, ale Legia sa už v prvom zápase ukázala ako skúsené mužstvo, ktoré cíti šancu na postup do play off najprestížnejšej súťaže.

Navyše Legii zdvihlo náladu ligové víťazstvo, po dvoch remízach, prvé v novom ročníku najvyššej súťaže. Už v 10. minúte prehrávala na pôde Wisle Plock 0:2, ale už po necelej hodine viedla 3:2 a tak sa aj zápas skončil.

S niečím podobným sa Trenčania nemôžu pochváliť. V generálke pred odchodom do Varšavy schytali nepríjemný výprask v Zlatých Moravciach (0:3). Albánsky tréner varšavského tímu Besnik Hasi však nepovažuje súboj so slovenským majstrom už za vybavený. „Pre nás je výhra 1:0 dobrým výsledkom, ale ešte nič neznamená. Očakávam náročných 90 minút,“ zdôraznil kouč Legie.

Trenčianskeho trénera Martina Ševelu mrzel inkasovaný gól v prvom zápase. Vie, že výkon jeho mužstva z ligového súboja v Zlatých Moracviach nebude stačiť, ale verí, že v stredu hráči zaberú. „Pokusíme sa streliť gól, potom by bolo všetko otvorené,“ tvrdí Ševela. „Na ihriskách súperov sa nám hrá lepšie. Budeme sa usilovať súpera niečím prekvapiť.“

Mohla by to byť rozlúčka s jednou z opôr AS Matúšom Berom, ktorý sa už dohodol s tureckým Trabzonsporom na prestupe a v prípade, že Trenčania vypadnú, odchádza do Turecka. „Myslím si, že v odvete nie sme bez šance. Dokázali sme, že aj proti takému mužstvu, akým je Legia, si vieme utvoriť príležitosti. Na tomto musíme stavať aj pred teraz. Naša nádej stále žije. Ak podáme náš optimálny výkon, ešte bude všetko otvorené,“ domnieva sa najlepší hráč uplynulého ročníka slovenskej ligy.

Na postupujúceho čaká dvojzápas play off (16. a 17. augusta, resp. 23. a 24. augusta) a minimálne istá účasť v skupine Európskej ligy. Neúspešní z 3. predkola sa zaradia do play off o účasť v nej.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #legia varšava #liga majstrov vo futbale