Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín čaká Legia. Možno už s Baézom

Prvú prekážku preskočili a prvý raz v histórii si zahrajú v treťom predkole Ligy majstrov. Po divokom súboji s Olimpijou Ľubľana čaká trenčianskych futbalistov veľký zápas. V stredu od 20.30 privítajú na žilinskom trávniku poľského šampióna Legiu Varšava.

27.07.2016 12:00
AS Trenčín, futbal, radosť Foto: ,
Radosť futbalistov Trenčína. Budú sa tešiť aj proti Legii?
debata

„Pre nás je to veľká výzva. Pôjdeme do boja so svojimi zbraňami, zodpovedne sa pripravíme, budeme sa usilovať spraviť maximum a pokúsime sa urobiť malú dieru do sveta,“ vraví pred prvým stretnutím trenčiansky tréner Martin Ševela.

Trenčania sa v 2. predkole po jedinečnom náskoku 4:0 po polhodine na ihrisku Olimpije napokon poriadne natrápili, aby vyradili slovinského majstra, na ihrisku súpera vyhrali 4:3, doma podľahli 2:3 a nakoniec rozhodol len fakt, že vonku strelili viac gólov ako súper.

Ševela vie, že teraz sa jeho zverenci musia vyvarovať viacerých herných výpadkov, poľaveniam v koncentrácii a najmä chybám v obrane. Legia je favoritom súboja, má medzinárodné skúsenejší, ostrieľanejší tím.

„V defenzíve sme v predchádzajúcom kole urobili individuálne, až detské chyby. Strelili sme však Ľubľane šesť gólov, máme na čom stavať,“ zdôrazňuje Ševela, ktorý vie, že tromfy sú na strane varšavského veľkoklubu, ktorý je najbohatší a najúspešnejší v poľskom futbale. „Je jasné, že máme pred sebou náročný súboj s kvalitným súperom,“ dodal.

Na úspech musia Trenčania podať lepší výkon ako v úvodných stretnutiach novej sezóny. Mohla by im k tomu pomôcť staronová posila. Do Trenčína sa vracia Argentínčan Aldo Baéz, ktorý v minulej sezóne hosťoval v trnavskom Spartaku. V tom čase bol hráčom Slavie Praha, kam prestúpil v roku 2014 práve z Trenčína. Trenčiansky klub pozná veľmi dobre, veď v ňom strávil pred odchodom do Prahy šesť rokov.

Ševela potvrdil, že Baéz sa do tímu vráti, ale ešte treba dotiahnuť papierove formality a v utorok nebolo úplne jasné, či bude k dispozícii už na stredajší zápas. Trénera potešila aj informácia, že zdravotne v poriadku je už aj Lawrence. Naopak, tím na niekoľko týždňov opustila nigérijská opora Madu, ktorá sa pripravuje s reprezentačným mužstvom na olympijský turnaj v Riu. Dlhší čas nemôže rátať ani so stopérom Skovajsom, ktorého čaká operácia kolena.

V predchádzajúcom predkole si 11-násobný poľský šampión, ktorého od júna vedie albánsky tréner Besnik Hasi, poradil s tímom Zrinjski Mostar. Po remíze 1:1 v Bosne a Hercegovine zvíťazila Legia na vlastnom trávniku 2:0 zásluhou dvoch presných zásahov maďarského útočníka Nemanju Nikoliča. Obhajcovi titulu vstup do novej sezóny nevyšiel v domácej lige podľa predstáv. Vybojoval doma len dve remízy – najprv s Jagielloniou Bialystok (1:1) a uplynulý víkend so Slaskom Vroclav (0:0).

Odveta je na programe na budúcu stredu vo Varšave (20.45 h). Na postupujúci tím čaká ešte dvojzápas play off (16. a 17. augusta, resp. 23. a 24. augusta). Neúspešní z 3. predkola LM sa presunú do vyraďovacích bojov o účasť v skupinovej fáze Európskej ligy. Ak by Trenčín vyradil Legiu, bude mať už istú účasť minimálne v skupinovej fáze Európskej ligy, kam automaticky zaradia zdolaných z play off Ligy majstrov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #legia varšava #liga majstrov vo futbale #Aldo Baéz