Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín zotrval v LM s odretými ušami, chce zaskočiť Legiu

Futbalisti úradujúceho slovenského majstra AS Trenčín splnili základný cieľ pre európske pohárové súťaže v sezóne 2016/2017.

21.07.2016 07:50
AS Trenčín, futbal, radosť Foto: ,
Radosť futbalistov Trenčína.
debata (2)

Trenčania uspeli v 2. predkole Ligy majstrov a prenikli do tretieho, aj keď s odretými ušami a zbytočnou dvojnásobnou drámou. Zverenci trénera Martina Ševelu v minulotýždňovom prvom meraní síl zvíťazili na pôde slovinského šampióna NK Olimpija Ľubľana 4:3, v stredajšej domácej odvete v Žiline podľahli tomuto protivníkovi 2:3 a pri nerozhodnom celkovom skóre (6:6) postúpili len zásluhou vyššieho počtu strelených gólov na súperovom ihrisku. Trenčania pritom počas dvojzápasu priebežne viedli 4:0 aj 6:3, hráčom Olimpije však zakaždým dovolili skórovať tri razy po sebe – v Ľubľane aj v Žiline.

„Máme pred sebou ďalšie štyri zápasy v Európe, to bol náš cieľ. Dnes bolo naším cieľom zvíťaziť, to sa nepodarilo, ale tiež bolo cieľom postúpiť, čo sa podarilo, je to paradox. A aké boli prvé slová po záverečnom hvizde? Je to tam,“ povedal stredopoliar Matúš Bero a dodal: „Ukázalo sa, že tri minichyby nás v Lige majstrov môžu stáť celý zápas. Pravda, to isté sa ukázalo aj v Ľubľane. Poučíme sa však, do ďalšieho zápasu pôjdeme s cieľom nedostať gól a streliť ich čo najviac.“

Oba vzájomné duely si boli v mnohom podobné – Trenčania zakaždým vyleteli na súpera a prevahu potvrdili presnými zásahmi – v Ľubľane štyrmi, pod Dubňom dvomi. Ešte do konca prvých polčasov však umožnili Olimpiji dvakrát skórovať a vymaniť sa z kŕča. Po zmene strán sa Trenčania v oboch zápasoch zamerali na pozornejšiu defenzívu, no i tak v jednom i druhom stretnutí ešte raz inkasovali a zatiaľ čo v Ľubľane sa triasli „len“ o víťazstvo, v domácej odvete aj o postup.

Svoj pohľad ponúkol aj trenčiansky kormidelník. „Vstup do zápasu bol výborný, súpera sme k ničomu nepustili. Potom sme mu dovolili nadýchnuť sa – a to v podobe darčekov; skutočne, pripadal som si ako na Vianoce. Nemôže sa to na takomto fóre stávať. Súper má kvalitu, aby to potrestal. Aj tretí gól sme súperovi darovali. Potom ide sebavedomie aj výkon dolu a kvalita, ktorú sme predvádzali, sa razom vytratí. Štyri góly u súpera nás posúvajú ďalej, ale je na čom pracovať. Sme však, samozrejme, radi za postup,“ skonštatoval Martin Ševela a pokračoval: „Je to o koncentrácii. Rozoberali sme to s hráčmi viackrát. Nie je jednoduché sústrediť sa počas 180 minút. Cez prestávku sme to brali tak, že je 0:0 a opäť ideme za gólmi. Už sa to však nepodarilo, aj keď situácie na to boli.“

Trenčín si v 3. predkole LM zmeria sily s Legiou Varšava. Poľský majster prenikol do tejto fázy cez bosniansky Zrinjski Mostar po výsledkoch 1:1 vonku a 2:0 doma. V 3. predkole sa Legia predstaví už bez slovenského stredopoliara Ondreja Dudu, ktorý prestúpil do Herthy Berlín. „Chceli sme postúpiť, podarilo sa, ideme ďalej. Možno sme boli v takom kŕči, že sa od nás očakával postup. Teraz už favoritom nebudeme. Verím, že Legiu prekvapíme a budeme úspešní,“ vyhlásil brankár Igor Šemrinec, doplnil ho tréner Ševela: „Legia má podľa mojich informácií rozpočet vo výške 20 – 25 miliónov eur – v tom im nemôžeme konkurovať – ale na ihrisku si to s nimi chceme rozdať, tam ich bude len jedenásť a nás tiež. Kým je šanca, budeme o ňu bojovať. Ak odstránime zbytočné chyby v defenzíve, môžeme myslieť aj na viac než len 3. predkolo.“

Prvé zápasy 3. predkola odohrajú v termíne 26. a 27. júla, odvety sa uskutočnia 2. a 3. augusta. Trenčín odohrá prvý duel v Žiline a odvetu vo Varšave. Na postupujúcich z 3. predkola ešte čaká pred bránami skupinovej fázy Ligy majstrov dvojzápas play-off (16. a 17. augusta, resp. 23. a 24. augusta). Neúspešní z 3. predkola LM sa presunú do play-off Európskej ligy, posledného kola pred skupinovou fázou tejto súťaže.

Bilancia AS Trenčín v Lige majstrov po odohraní štyroch zápasov (so započítaním vlaňajších vystúpení v 2. predkole proti Steaue Bukurešť) je nasledovná: dve víťazstvá, dve prehry, skóre 9:10.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Olimpija Ľubľana #2. predkolo 2016/2017