Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Smoliar a hrdina

Bol to dojímavý okamih. Zatiaľ čo futbalisti Realu skákali od radosti, pred tribúnu s fanúšikmi Atlética opatrne predstúpil muž s číslom 20. Bol uplakaný, zronený. Ale i odvážny, charakterný, s chlapským prístupom.

29.05.2016 08:20
Juanfran, Atlético Madrid Foto: ,
Smutný Juanfran sa ospravedlňuje fanúšikom Atlética.
debata

Juanfran obral nepremenenou jedenástkou spoluhráčov o nádej. Niet divu, že tvár, po ktorej mu neprestajne stekali slzy, skrýval v dlaniach. Vystavil ju až priaznivcom svojho klubu. Pred dvadsaťtisícovým davom bol osamotený. Do hľadiska sa však díval priamo, s úprimnosťou v očiach. Na znak oddanosti sa chytil za srdce, zľahka zdvihol ruky. Kajal sa. Naznačoval jediné: prepáčte, prosím!

Reakcia prišla okamžite. Do červeno-bielych farieb odetí priaznivci zaburácali. San Sirom znovu znel ohlušujúci rev i potlesk. Odpoveď bola jednoznačná: odpúšťame ti…

Španielsky reprezentant sa stal obeťou jedenástkovej lotérie, osudu, hry nervov. Niekto zlyhať musel. Ešte pred zopár okamihmi bol hrdinom. Znovu podal zodpovedný, tradične dobrý výkon. Patril k najlepším. V závere riadneho hracieho času zvládol i náročnú prihrávku a položil základy gólu, po ktorom Atlético mestského rivala vystrašilo.

Neistota sa vkradla aj na dovtedy sebavedomú tvár Cristiana Ronalda. Po záverečnom hvizde sa však Portugalčan opäť zoširoka usmieval, napínal majstrovské svaly. Predtým, ako chytil do rúk slávnu trofej, premenil záverečnú jedenástku. Bolo to však jediné, čo mu v zápase vyšlo. Za viac ako 120 minút. Na rozdiel od smoliara Juanfrana. Napriek tomu mu prischla pozícia hrdinu.

Taký je futbal. Prináša paradoxy. Vie odmeniť, no byť i nespravodlivý a krutý.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #atlético madrid #Finále Ligy majstrov #Juanfran