Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Real vedie už pred finále. Vo svete peňazí

Peniaze vládnu svetu. Aj tomu športovému. Kto ich má viac, má k úspechu predsa len o čosi bližšie. Zaručený ho však, našťastie, nemá. V opačnom prípade by zostali fanúšikovia ukrátení o senzácie, dramatické momenty či natoľko lákavé heroické triumfy malých nad veľkými.

27.05.2016 10:00
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Futbalista Cristiano Ronaldo.
debata

Nezaujímavým by sa stalo aj zajtrajšie finále futbalovej Ligy majstrov. Zatiaľ čo v tabuľke najvyššej španielskej súťaže delili v uplynulej sezóne dvoch madridských rivalov len dva body, vo svete financií je Real pred Atléticom v nedostihnuteľnom trháku.

Reč čísiel hovorí jednoznačne: káder Realu má hodnotu 700 miliónov eur, hráčov Atlética by si prípadný záujemca kúpil za približne polovicu.

„Som presvedčený o tom, že z Atlética v najbližšej dobe neprestúpi do Realu nik. Lepších hráčov máme totiž na všetkych postoch,“ tvrdí sebavedomo Gareth Bale, waleský krídelník Realu a spolu s Cristianom Ronaldom najdrahší hráč planéty.

Podľa rebríčka, ktorý pravidelne uverejňuje špecializovaný internetový portál transfermarkt.de, je Bale piatym najcennejším futbalistom, ktorý zasiahol do aktuálneho ročníka Ligy majstrov. Na druhom mieste je Ronaldo (vedie barcelonský poklad Lionel Messi), deviata priečka patrí Jamesovi Rodríguezovi. Tesne za elitnou desiatkou je ďalší člen hviezdneho útočného komanda – Karim Benzema.

Až za nimi nasleduje najhodnotnejší hráč Atlética. Na pätnástej priečke je útočník Antoine Griezmann. Na 21. mieste nájdete meno Kokeho.

„Atlético nie je zložené z obrovských hviezd. Opiera sa o skvelý, pracovitý a fyzicky veľmi dobre pripravený tím. Prejsť cez jeho obranu je nesmierne náročné. Ak budeme trpezliví, nejaké šance si vytvoríme. Potom už stačí jediné – premeniť ich,“ upozorňuje Bale.

O finančných možnostiach oboch klubov veľa napovedajú každoročne aj prestupy. V rebríčku desiatich najväčších transferov v dejinách futbalu má Real hneď päťčlenné zastúpenie. Len za Bala, C. Ronalda, Jamesa, Zidana a Kaku zaplatil 400 miliónov eur. Atlético vyťahovalo najviac z klubovej kasy pri príchode Falcaa – 40 miliónov.

Zdá sa, že aj naďalej platí to, čo pred viac ako storočím. Už pri zrode oboch klubov si fanúšikovia vyberali svojich miláčikov podľa zaradenia k rôznym sociálnym vrstvám. Kým Realu drukovala bohatá, zámožná časť Madridčanov, Atlético podporovala zväčša chudoba.

Najdrahší hráči
Real Madrid
<tab>Cristiano Ronaldo 110 miliónov
<tab>Gareth Bale 80 miliónov
<tab>James Rodríguez 70 miliónov
Atlético Madrid
<tab>Antoine Griezmann 60 miliónov
<tab>Koke 50 miliónov
<tab>Diego Godín 35 miliónov

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #atlético madrid