Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Paríž, Lisabon, Miláno. Veľkú šou opäť zakončia Španieli

Po lisabonskom Estádiu da Luz si užije veľké madridské derby aj milánske San Siro.

05.05.2016 17:30
Liga majstrov, Berlín, Barcelona, Juventus Turín Foto: ,
Trofej Ligy majstrov. Už teraz je isté, že ju pozdvihne jeden z madridských celkov.
debata

O vyvrcholenie Ligy majstrov sa po druhý raz v priebehu troch sezón postarajú tí istí súperi. Atlético dostane šancu na odplatu. V roku 2014 sa jeho hráči takmer dotýkali trofeje, ktorá vo vitríne slávneho klubu chýba. Vo finále viedli ešte aj v tretej zo štyroch nadstavených minút nad Realom 1:0. Potom sa však najvyššie vyštveral Sergio Ramos a presnou hlavičkou odštartoval skazu odvekého rivala. V predĺžení udrel Real ešte trikrát.

A na Štadióne svetla si po jubilejný desiaty raz užíval žiaru tých najjagavejších reflektorov. „Viete, vo futbale sú dôležité najmä víťazstvá. Napriek tomu som na toto mužstvo hrdý. Rovnaké slová som povedal aj plačúcim hráčom na ihrisku,“ vravel po lisabonskej dráme tréner Diego Simeone. O tri týždne dostane druhú šancu. Ak po skalpe Barcelony a Bayernu Mníchov získa aj víťazstvo nad Realom, dosiahne najväčší úspech v kariére.

Tak ako pred dvomi rokmi, ani tentoraz nebude jeho tím favoritom. Napriek tomu, že Simeoneho bilancia v súbojoch s Realom je priaznivá. Pod jeho vedením odohralo Atlético vo všetkých súťažiach šestnásť mestských derby. V siedmich z nich zvíťazilo, šesťkrát prehralo, tri sa skončili remízou. Pre Real však pred finále hovorí jeho bilancia so španielskymi súpermi. Najslávnejší klub planéty nechýbal v prvom a dosiaľ ani poslednom finále Ligy majstrov, v ktorom sa stretli dva tímy z rovnakej krajiny. V roku 2000 zdolal v Paríži Valenciu, predvlani si poradil s Atléticom.

Okrem toho videli fanúšikovia finálový súboj v podaní dvoch mužstiev z tej istej súťaže ešte trikrát. V Manchestri 2003 sa o trofej bili Taliani, v Moskve 2008 Angličania a v Londýne 2013 Nemci.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Real Madrid #atlético madrid