Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladí slovanisti uvidia finále LM na vlastné oči

Vymenili si náramky a pustili sa do boja o ligové body. Mladí futbalisti bratislavského Slovana sa počas uplynulého víkendu zapojili do Medzinárodného dňa futbalu a priateľstva.

04.05.2016 08:32
Slovan Foto:
Mladí hráči Slovana Bratislava do 14 rokov. Naľavo hore tréner Szilárd Németh.
debata

Pred mestským derby s Interom si hráči do 14 rokov vymenili náramky pozostávajúce z modrej a zelenej farby. Prvá z nich symbolizuje oblohu, druhá futbalové ihrisko.

Ku kroku podporiť zaujímavú iniciatívu pristúpili slovanisti z dôvodu, že druhý rok v rade sa zúčastnia mládežníckeho turnaja s názvom Footbal for Friendship. Uskutoční sa v Miláne deň pred veľkým finále Ligy majstrov (28. mája), ktoré uvidia mladí futbalisti na vlastné oči.

Na podujatí štartujú zástupcovia takých veľkoklubov, akými sú Chelsea Londýn, Galatasaray Istanbul, Lazio Rím či Schalke 04.

Náramky priateľstva. Foto: www.skslovan.com
Slovan Náramky priateľstva.

"Pri športe sa deti učia komunikácii, porozumeniu a tolerancii. Ak si uvedomia, ako veľmi záleží na rešpekte a priateľstve počas futbalového zápasu, budú si ceniť svojich priateľov aj v každodennom živote. To je presne to, čo si Medzinárodný deň futbalu a priateľstva kladie za cieľ,“ vraví ambasádor turnaja Franz Beckenbauer.

V rámci projektu udeľujú organizátori tzv. Pohár deviatich hodnôt. Získava ho profesionálny klub, ktorý preukázal najväčšiu oddanosť nasledujúcim hodnotám: priateľstvo, rovnosť, férovosť, zdravie, mier, odhodlanie, víťazstvo, tradícia a česť.

Jeho víťaza vyberú účastníci programu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava