Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Záchranca je späť. Zabráni Ronaldo katastrofe?

Pred týždňom sa na spoluhráčov díval len z tímovej lóže. Nad značným trápením neraz krútil hlavou. Tentoraz by už mal vybehnúť na ihrisko a nedovoliť súperovi, aby zastavil jeho tím na ceste za splnením sna.

04.05.2016 12:00
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Útočné eso Realu Madrid Cristiano Ronaldo.
debata

Šance futbalistov Realu Madrid na postup do milánskeho finále Ligy majstrov sú opäť o čosi vyššie. Španielsky veľkoklub má pred semifinálovou odvetou s Manchestrom City k dispozícii svoj najžiarivejší klenot. Cristiano Ronaldo trénoval včera so spoluhráčmi a podľa Zinedina Zidana je pripravený nastúpiť.

„Je stopercentne fit. Nečelí žiadnemu zdravotnému riziku. Cristiano patrí k hráčom, ktorí sa o seba príkladne starajú a tak sa jeho zranenia liečia veľmi rýchle,“ vraví francúzsky tréner v rozhovore pre uefa.com. Jeho zverencom by mohol na postup stačiť aj jeden presný zásah. V Manchestri totiž uhrali bezgólovú remízu.

Pre Real je však výstrahou vlaňajšok. Bol v podobnej situácii. V odvetnom semifinálovom zápase čelil Juventusu Turín. V Taliansku prehral 1:2 a na zisk finálovej miestenky mu taktiež stačil výsledok 1:0. Úlohu favorita však napokon nepotvrdil, remizoval 1:1 a so súťažou sa rozlúčil.

Rovnaký scenár si po druhý raz v rade v Madride nepripúšťajú. „Bola by to katastrofa, ak by sme nepostúpili. Očakávam mimoriadne náročný zápas. Nemyslím si, že súper nám dovolí streliť v úvodnej štvrťhodine dva či tri góly. Tak, ako nám to povolil vo štvrťfinále Wolfsburg,“ upozorňuje Zidane.

V súboji s nemeckým zástupcom sa taktiež mohol spoľahnúť na Ronalda. Portugalská hviezda zaznamenala hetrik a po prehre vo Wolfsburgu 0:2 sa pasovala do úlohy záchrancu tímu.

Výborný výkon trojnásobného držiteľa Zlatej lopty potrebuje Real aj teraz. Najmä pri absencii útočníka Karima Benzemu, ktorý pre zranenie chýba v nominácii na zápas, čo zvyšuje tlak na Ronalda.

Ten mu však nerobí problém. Napokon, je suverénom tejto sezóny Ligy majstrov. Nastrieľal v nej šestnásť gólov – dvakrát toľko, ako Luis Suárez (FC Barcelona), Thomas Müller a Robert Lewandowski (obaja Bayern Mníchov), ktorí sa v tabuľke elitných kanonierov delia o druhú priečku. Manchester sa zas opiera predovšetkým o výnimočnosť Sergia Agüera – druhého najlepšieho strelca Premier League. Fanúšikovia sa tak môžu tešiť na atraktívnu bitku dvoch elitných útočníkov.

Pre jedného z nich sa európska sezóna v stredu večer skončí. Dotiahne Argentínčan menej slávny manchesterský klub do premiérového finále najslávnejšej klubovej súťaže sveta? Alebo priblíži Ronaldo Madridčanov k jedenástej trofeji pre najlepší klub na kontinente?

Semifinále, odveta: 20.45 Real Madrid – Manchester City, prvý zápas: 0:0 (priamy prenos na Dvojke).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #liga majstrov #Real Madrid #atlético madrid