Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Atlético otestujú Španieli. Platia ich Nemci

Na ihrisko môžu vybehnúť štyria, na lavičke sedí jeden. Finálové ambície Atlética Madrid môžu v Lige majstrov narušiť Španieli.

27.04.2016 13:00
Pep Guardiola Foto: ,
Tréner Bayernu Pep Guardiola.
debata

V službách Bayernu Mníchov. Farby nemeckého šampióna hája v tejto sezóne obranca Juan Bernat, stredopoliari Thiago, Javi Martinéz a Xabi Alonso. Tím vedie z trénerskej pozície ďalší muž so španielskym pasom – Pep Guardiola.

„Atlético sme si priali z trojice možných semifinálových súperov najmenej. Pre mňa je to najnepríjemnejší protivník. Zdolať ho je nesmierne náročné,“ upozorňuje v rozhovore pre denník Marca Martinéz.

Výsledky i precízna hra zverencov Diega Simeoneho vzbudzujú pred stredajším úvodným meraním síl v radoch Bayernu rešpekt. Napokon, Atlético zaskočilo vo štvrťfinále najväčšieho favorita súťaže z Barcelony. Kvality potvrdzuje aj v španielskej lige, kde je najvážnejším konkurentom katalánskeho veľkoklubu v boji o titul. Obaja rivali nazbierali rovnaký počet bodov.

Za úspechmi menej slávneho madridského klubu je výnimočná defenzíva. Najmä doma je Atlético mimoriadne odolné. Z predošlých pätnástich zápasov Ligy majstrov nepovolilo súperovi gól v trinástich prípadoch.

„Futbalisti Atlética hrajú nesmierne agresívne. Ale na to, aby ste postúpili do semifinále najlepšej klubovej súťaže sveta, vám iba agresivita nestačí. Potrebujete aj skvelú koncentráciu, výbornú taktiku či psychickú odolnosť. Na to všetko sa náš súper môže spoľahnúť. Ak ho chceme zdolať, musíme podať stopercentný výkon,“ pridáva sa k slovám chvály Alonso, pre ktorého budú súboje s Atléticom o to špecifickejšie, že v minulosti hájil farby mestského rivala – Realu.

Zatiaľ čo Simeoneho družina vstupuje do semifinále s vizitkou najlepšie brániaceho tímu aktuálneho ročníka Ligy majstrov, Bayern sa pýši najnebezpečnejším útokom. Jeho priemer sa blíži k trom gólom na zápas. V desiatich dueloch sa jeho strelci presadili 28-krát.

O viac ako polovicu presných zásahov Bayernu sa postarala dvojica osemgólových kanonierov – Robert Lewandowski a Thomas Müller. „Bayern má veľmi nebezpečné zbrane. Súboje s ním budú možno ešte náročnejšie ako s Barcelonou. Veríme, že nebude mať dobré dni a uspejeme,“ hovorí obranca José Giménez.

Výhodu má Bayern v Guardiolovi, ktorý štyri roky viedol Barcelonu a Atlético dokonale pozná. Bonusovou motiváciou je pre španielskeho kouča fakt, že už odratáva posledné zápasy na lavičke Bayernu.

Do Manchestru City by rád prišiel s vizitkou čerstvého víťaza Ligy majstrov.

Semifinále, prvý zápas: Atlético Madrid – Bayern Mníchov (priamy prenos na Jednotke).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Bayern Mníchov #Pep Guardiola #atlético madrid