Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vyhodili ho. Pellegrini po odplate netúži

Môže byť z toho takmer hollywoodsky príbeh. S rozprávkovo-trpkým koncom, ktorý prinesie slzy šťastia i smútku.

26.04.2016 11:00
Manuel Pellegrini Foto: ,
Manuel Pellegrini.
debata

Rozlúčiť sa na vrchole – sen každého športovca. Splniť sa môže Manuelovi Pellegrinimu. Bez ohľadu na to, ako si bude počínať Manchester City v zostávajúcich zápasoch sezóny, má jeho tréner istotu, že po poslednom z nich sa jeho cesty s anglickým veľkoklubom rozídu. Na jeho miesto zasadne v súčasnosti podstatne renomovanejší kouč – Španiel Pep Guardiola.

Čiľana neudrží v službách súčasného zamestnávateľa ani prípadný triumf v prestížnej Lige majstrov. K nemu je prekvapujúco blízko. Jeden z najbohatších klubov planéty je v semifinále a sníva o tom, že po prvý raz v histórii získa jednu z najcennejších futbalových trofejí.

„Blížime sa do cieľa náročnej sezóny. Vstupovali sme do nej s cieľom dosiahnuť v Európe dobrý výsledok. Teraz stojíme pred obrovskou výzvou a pokúsime sa Ligu majstrov vyhrať,“ vraví Pellegrini v rozhovore pre španielsky denník AS.

Jeho zverencov delia od výnimočného okamihu, ktorý dopraje osud len zopár vyvoleným, dva kroky. Už prvý z nich bude mimoriadne náročný. Semifinálovým súperom Manchestru je najúspešnejší klub v dejinách súťaže – desaťnásobný víťaz Real Madrid. „Pred žrebom som si ho prial. Podstatné bude, aby sme nezmenili svoj štýl hry. Máme dostatočne kvalitných hráčov na to, aby sme dokázali Realu vzdorovať,“ tvrdí odhodlane šéf manchesterskej lavičky.

Anglický vicemajster sa v úvodnom semifinále vzoprie favoritovi už v utorok. Bude mať výhodu domáceho prostredia, ale aj Pellegriniho cenných poznatkov. Tréner City viedol pred šiestimi rokmi práve Real. Štadión Santiaga Bernábeua opúšťal neslávne. Po roku ho vedenie na čele s Florentinom Pérezom pre slabé výsledky vyhodilo.

Rodák zo Santiaga sa vtedy posťažoval, že nedostal priestor na zostavenie tímu. O nákupoch i odchodoch vraj rozhodovali len vplyvní muži Realu. Hviezdnemu orchestru, do ktorého v tom čase prišiel z Manchestru United Cristiano Ronaldo, podľa jeho slov chýbal dirigent.

„Napriek tomu nemám nič voči Pérezovi ani iným ľuďom z Realu. Som vďačný za to, že som mohol pôsobiť v takej veľkej organizácii. O pomste nemôže byť reč,“ hovorí Pellegrini. Pod jeho vedením získal Real v lige najviac bodov v histórii klubu, no na titul si nesiahol. Neuspel ani v žiadnej inej súťaži.

Naopak, v Manchestri je skúsený kouč blízko k veľmi vydarenej sezóne. Môže ju zavŕšiť dvomi trofejami. Ligový pohár už v rukách má, na ceste za víťazstvom v Lige majstrov stojí ešte niekoľko prekážok. Zvládne ich?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #manchester city