Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Góly má v DNA. Ronalda vraj požehnal Boh

Miluje rýchle autá. Posadnutý je starostlivosťou o svoje telo. Ale aj trofejami, gólmi a víťazstvami. Cristiano Ronaldo zbožňuje dokonalosť.

13.04.2016 09:50 , aktualizované: 10:54
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo a jeho gólová radosť.
debata

Snaží sa k nej priblížiť vo všetkom. Jeho svaly musia byť za každých okolností skvele vyrysované. Obočie i vlasy perfektne zastrihnuté. Rovnaké pravidlo platí aj pre trávnik pri jeho vile. Za bezchybnými výkonmi sa hviezda Realu Madrid ženie aj na futbalových trávnikoch.

Náskok svetelných rokov

Jeden z najlepších v kariére predviedol Portugalčan v utorok večer. Vo štvrťfinálovej odvete Ligy majstrov strelil Wolfsburgu tri góly, zariadil víťazstvo svojho tímu 3:0 a napriek prehre v úvodnom zápase 0:2 ho poslal medzi najlepšie štyri celky Európy.

„Cristiano je najlepší. Je o svetelné roky pred ostatnými. Je obrovskou osobnosťou, neustále na sebe drie. Je to hráč, ktorý sa už teraz zaradil k najlepším futbalistom histórie,“ chválil po zápase svojho spoluhráča stopér Pepe. „Ľudia, ako on, sú výnimoční. Požehnal ich Boh,“ dodal.

Ronaldo pritom v súboji s nemeckým prekvapením len dodržal to, čo o deň skôr sľúbil. „Bude to magická noc,“ vravel pred úvodným hvizdom. A pre Madridčanov naozaj bola.

Úvodný krok k jej naplneniu urobil, keď z tesnej blízkosti prekonal hosťujúceho brankára po prvý raz. Vzápätí zažiaril v úlohe skvelého hlavičkára. Hviezdne predstavenie zavŕšil v závere, keď po premenenom priamom kope poslal Real za postupom.

Real Madrid - Wolfsburg 3:0

Potom mu už nezostávalo nič iné, len od radosti šprintovať po ihrisku. Rýchlosťou približujúcou sa k Bugatti Veyron, Porsche 911 či Ferrari 599 GTO, ktoré sa v minulosti objavili v jeho luxusnom vozovom parku.

„Bol to pre nás vydarený zápas. Tak, ako aj pre našich fanúšikov. Všetci sme boli skvelí,“ hovoril Ronaldo. „Napriek tomu si myslím, že to nebol môj najlepší výkon. Neodohral som ani najdôležitejší duel v kariére. Som však spokojný,“ dodal skromne.

Útočí na vlastný rekord

Trojnásobný držiteľ Zlatej lopty pre najlepšieho futbalistu sveta je v ohromnej forme. V súťaži strelil už šestnásť gólov. Suverénne najviac zo všetkých hráčov. Dvakrát viac ako Luis Suárez z Barcelony a Robert Lewandowski z Bayernu Mníchov, ktorí sa delia o druhú priečku.

„Góly mám zakódované v DNA. Podstatne dôležitejší je však pre mňa tímový úspech,“ vravel novinárom Ronaldo, ktorý útočí na vlastný rekord. V minulej sezóne sa v Lige majstrov presadil sedemnásťkrát.

Je veľmi pravedpodobné, že doterajšie maximum prekoná. Má na to minimálne 180 semifinálových minút. „Futbal je plný prekvapení. Stať sa môže čokoľvek. Faktom však je, že od finále nás opäť delí jediný krok,“ poznamenal portugalský hrdina.

Niekoľko snov už fanúšikom Realu splnil. Na rade je milánsky. Práve v Taliansku totiž vyvrcholí ďalší ročník Ligy majstrov.

A Ronaldo chce byť pri tom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Real Madrid