Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schürrle: Budeme hrať ako o život

Nemecký futbalový reprezentant v službách VfL Wolfsburg André Schürrle vyhlásil, že kabína "vlkov" neberie utorňajšiu odvetu štvrťfinále LM 2015/2016 na ihrisku Realu Madrid na ľahkú váhu.

11.04.2016 09:40
Wolfsburgu Foto: ,
Ďakovačka hráčov Wolfsburgu po prvom zápase proti Realu Madrid.
debata

Bundesligista sa v minulotýždňovom prvom zápase proti „bielemu baletu“ postaral o senzáciu, keď najúspešnejší tím európskeho pohára číslo jeden zdolal 2:0.

„V utorok pôjdeme na sto percent a budeme hrať ako o život. Od chvíle, ako sme zdolali Real Madrid, celé mesto nehovorí o ničom inom. Stretnutie v Madride však nebude jednoduché,“ vyhlásil majster sveta z roku 2014 pre agentúru DPA.

Schürrle v prvom meraní síl na nemeckej pôde vybojoval pokutový kop, z ktorého otvoril skóre švajčiarsky legionár Ricardo Rodríguez.

Real chce zvrátiť vývoj s Wolfsburgom

Madridčanom sa v minulosti stalo trikrát, že prvý zápas mimo svojho územia prehrali výsledkom 0:2. V dvoch prípadoch však situáciu zvrátili a postúpili ďalej. Real sa vo štvrťfinále doteraz predstavil dovedna 32-krát, uspel v 26 prípadoch.

Cristiano Ronaldo sľúbil, že fanúšikov čaká v utorok magická noc na Štadióne Santiaga Bernabéua. Rodák z Madeiry je presvedčený, že „biely balet“ dokáže otočiť nepriaznivý vývoj štvrťfinále a postúpi medzi najlepšie štyri tímy starého kontinentu.

„Myslím si, že môžeme uspieť – s dobrou hrou, s jedenástimi hráčmi na ihrisku, ďalšími na lavičke náhradníkov a 80-tisíc ľuďmi v hľadisku zaplneného štadióna. Rád by som videl fanúšikov povzbudzujúcich tím, pretože nám to poskytne obrovskú podporu. Dúfam, že to bude magický večer, už teraz sa neviem dočkať. Mužstvo je správne naladené, tréner má vieru v naše schopnosti, a to isté musia mať aj naši priaznivci. Utorok musí byť čarovnou nocou pre Real Madrid,“ odkázal CR7 podporovateľom madridského tímu prostredníctvom klubovej televízie.

Ronaldo bude trpieť pre víťazstvo

„V odvete budú dôležité všetky aspekty. Tí z nás, ktorí vybehnú na ihrisku, musia behať, bojovať a celých 90 minút hrať v plnom nasadení. Bude dôležité zachovať v niektorých situáciách pokoj, potrebujeme trpezlivosť a vedieť trpieť pre víťazstvo. Hlavným cieľom je dostať sa do ďalšieho kola. Je to jediná možnosť, aby hráči a fanúšikovia odchádzali po zápase zo štadióna šťastní,“ naznačil Cristiano Ronaldo kľúč k celkovému úspechu.

„Vieme, že máme čo naprávať. Zaostávame o dva góly a bude to zložité. Sme schopní dosiahnuť veľké víťazstvo. Musíme však vybehnúť na ihrisko plní energie a odohrať skvelý duel,“ povedal tréner „Los Blancos“ Zinedine Zidane.

Kým Real Madrid šetriaci viaceré opory zvíťazil v sobotu v La Lige nad Eibarom vysoko 4:0, „vlci“ z Wolfsburgu sa doma v bundesligovom meraní síl rozišli s Mainzom zmierlivo 1:1. „Odohrali sme slušnú prvú polovicu, boli sme dobre organizovaní. Aj v druhom polčase sme zápas správnym spôsobom kontrolovali, ale potom prišla fáza hry, keď sme stratili náskok. Keď v takomto zápase vyhrávate 1:0, mali by ste udržať čisté konto do konca,“ vyhlásil kouč Wolfsburgu Dieter Hecking pre oficiálny klubový web. Neskôr pre Wolfsburger Allgemeine Zeitung smerom k odvete v Madride dodal: „Potrebujeme opäť výnimočný večer, aby sme sa postarali o zázrak.“

„Sme si vedomí toho, aké ťažké to na Bernabéu bude,“ nadviazal švajčiarsky brankár VfL Diego Benaglio.

Real Madrid by mal nastúpiť v plnej sile s výnimkou francúzskeho stredného obrancu Raphaela Varana. K dispozícii by však už mal byť jeho krajan Karim Benzema, ktorý pre problémy s kolenom nedohral prvý duel v Nemecku. Wolfsburg bude musieť oželieť služby Sebastiana Junga, otázny je štart Daniela Caligiuriho.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #VfL Wolfsburg #André Schürrle