Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlatan nedal penaltu, no potrestal chybu City, Blanc nie je spokojný

V úvodnom stretnutí štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov remizovali hráči Paríža Saint-Germain na domácom trávniku v Parku princov s Manchestrom City 2:2.

07.04.2016 10:28
debata
zväčšiť Útočník Paríža St. Germain Zlatan Ibrahimovič v... Foto: SITA/AP, Christophe Ena
Zlatan Ibrahimovič, Eliaquim Mangala Útočník Paríža St. Germain Zlatan Ibrahimovič v hlavičkovom súboji Eliaquimom Mangalom z Manchestru City.

Skóre zápasu otvoril záložník hostí Kevin de Bruyne, avšak len pár minút nato po obrovskej chybe Fernanda vyrovnal Zlatan Ibrahimovič. Parížania sa po zmene strán dostali do vedenia zásluhou Adriena Rabiota, avšak tretí poisťujúci gól už nestrelili. Naopak, na 2:2 vyrovnal stredopoliar Citizens Fernandinho, ktorý využil zaváhanie obrancov PSG. Odvetný duel je na programe budúci týždeň 12. apríla v Manchestri.

Stredajšie stretnutie v parížskom Parku princov bolo od samého začiatku zaujímavé. Prvá žltá karta prišla už v 14. sekunde zápasu, keď sa na bránku domácich rútil Sergio Agüero. Za pomoci rúk ho stiahol na zem David Luiz, ktorému hlavný arbiter Milorad Mažič bez váhania ukázal žltú kartu. Pre stredného obrancu znamenala zlú správu: v odvetnom dueli v Manchestri nenastúpi. Brazílčan svoju chybu odčinil na opačnom konci ihriska o necelú štvrťhodinu neskôr, keď pre svoje mužstvo vybojoval pokutový kop. Postavil sa k nemu kanonier Zlatan Ibrahimovič, no v 14. min zaváhal, jeho pokus mu Joe Hart chytil.

V kombinácii bežne presvedčiví Parížania robili v stredajšom zápase mnoho zbytočných chýb, vďaka ktorým sa Citizens dostávali „zadarmo“ k lopte. Po strate v strede ihriska sa takto dostali hostia do rýchleho protiútoku, ten ukážkovo premenil v 38. min belgický ofenzívny futbalista Kevin de Bruyne, pre ktorého to bol len druhý duel po pauze zapríčinenej zranením. O malú chvíľu sa však PSG dostal k vyrovnávajúcemu gólu, za ktorý si môže v podstate pripísať asistenciu záložník Manchestru City Fernando. Ten po rozohrávke Harta v 41. min spanikáril a loptu prihral priamo na kopačky Ibrahimovičovi, ktorý vyrovnal na 1:1.

„Je to určite Fernandova chyba. Rozprávame sa tu o top hráčoch. Prečo sa otáča do opačnej strany napriek pokynom od Harta?“ pýtal sa v štúdiu BT Sport futbalový analytik a bývalý reprezentačný obranca Rio Ferdinand. Pre Parížanov sa druhý polčas začal priam totožne ako ten prvý. Žltú kartu totiž dostal Blaise Matuidi, ktorý podobne ako David Luiz nebude môcť v Manchestri nastúpiť. Do vedenia sa domáci dostali po štandardnej situácii, keď hlavičkový súboj po rohovom kope vyhral Edinson Cavani a poslal loptu na Joa Harta. Ten ju vyrazil len do miest, kam si nabehol francúzsky futbalista Adrien Rabiot a v 59. min upravil na 2:1.

Po tomto góle bolo na Parížanoch vidieť, že by radi pridali aj tretí presný zásah, ktorý by im situáciu pred odvetným stretnutím v Manchestri významne zlepšil. Stal sa však pravý opak a domáci museli loptu ťahať zo svojej siete, keď sa v 72. min dostal vo vymedzenom území k lopte hráč hostí Fernandinho, ktorý využil chybu domácich obrancov a vyrovnal na 2:2. Červenal sa najmä krajný bek Serge Aurier, ktorý sa prekvapujúco objavil v základnej zostave po šesťtýždňovom dištanci. Len pre pripomenutie, Auriera potrestal klub za to, že vo zverejnenom videu hanlivo označil trénera Laurenta Blanca a niektorých svojich spoluhráčov.

"Nie je to dobrý výsledok. Neviem, či to bolo nervozitou, ale spravili sme mnoho technických chýb. Najmä pri tom druhom góle City, všetci sme si vedomí dôležitosti gólov strelených na súperovom ihrisku. Zlatan si dnes prešiel všetkým: nedal penaltu, potom mal obrovskú šancu a keď už by ste si mohli myslieť, že to nie je jeho zápas, tak strelí gól. Verratti a Pastore, ktorí dnes chýbali, nebudú v odvete k dispozícii. Suspendovaní budú David Luiz a Matuidi, ale semifinále nie je stratené. Bude to komplikované, ale postup je možný,“ povedal tréner PSG Laurent Blanc.

"Štvrťfinále zostáva naďalej otvorené. Stále máme pred sebou 90 minút v Manchestri, ale je to dobrý výsledok. Ak chceme vyhrať, tak sa nesmieme dopúšťať podobných chýb ako v prvom polčase. Nie je jednoduché odísť odtiaľto s remízou, proti nám stál veľmi dobrý tím s veľmi dobrými hráčmi. Strelili sme na súperovom ihrisku dva góly, čo je v tomto prípade nesmierne dôležité. Napriek tomu si myslím, že je to otvorené a šancu majú obidve mužstvá. Musíme sa zlepšiť predovšetkým v defenzíve,“ cituje slová Manuela Pellegriniho webová stránka UEFA.

debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #Paríž Saint-Germain