Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

El Clásico nás stálo veľa síl, vravel Zidane po zakopnutí vo Wolfsburgu

Hráči VfL Wolfsburg sa v stredajšom prvom stretnutí štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov 2015/2016 postarali o prekvapenie na účet španielskeho Realu Madrid.

07.04.2016 09:15
Gareth Bale Foto: ,
Útočník Realu Madrid Gareth Bale na trávniku.
debata (1)

„Vlci“ zvíťazili nad najúspešnejším tímom histórie európskeho pohára číslo jeden 2:0. Proti „bielemu baletu“ sa presadili ešte v prvej polhodine duelu. Zverenci trénera Dietera Heckinga, ktorí sú premiérovo medzi najlepšou osmičkou starého kontinentu, vyhrali v domácej Volkswagen Arene všetkých päť tohtosezónnych zápasov LM. Ešte v skupinovej fáze dokonca vypoklonkovali z hry slávny Manchester United.

„Skladám veľký kompliment pre môj tím a fanúšikov. Robili, čo som chcel. Chceli sme zahrať na nervy Realu. Tvrdo sme bojovali a mali šťastie potrebné na to, aby sme zvíťazili. Sme v dobrej pozícii, ale tiež vieme, čo nás čaká v Madride. Deň pred duelom som sa pozrel hráčom do tvárí, nikto z nich neveril, že môžeme uspieť. Vidíte, vo futbale je možné všetko. Máme šancu vyradiť Real a budeme sa snažiť využiť každú príležitosť. Chceme ísť do semifinále, na ihrisku súpera musíme podať statočný výkon,“ vyhlásil Hecking podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA). Päťdesiatjeden­ročnému odborníkovi vyšiel taktický ťah so zaradením Bruna Henriqueho. „V tomto zápase bol jedným z kľúčových hráčov. Chceli sme Madridčanov prekvapiť jeho nasadením a plán nám vyšiel. Počínal si veľmi dobre, v útoku aj v obrane. Marcelo s ním mal veľa starostí,“ doplnil Dieter Hecking.

Real Madrid je šiesty rok za sebou vo štvrťfinále Ligy šampiónov, v odvete však musí proti bundesligistovi doháňať dvojgólové manko. Klubu zo Štadióna Santiaga Bernabéua sa v minulosti stalo trikrát, že prvý zápas mimo svojho územia prehral výsledkom 0:2. V dvoch prípadoch však situáciu zvrátil a postúpil ďalej. Ďalšou zaujímavosťou je fakt, že posledné tri prehry Realu v rámci LM o viac ako jeden gól sa zakaždým zrodili v Nemecku.

Pre „Los Blancos“ ktorý v sobotu uspel v prestížnom El Clásicu na pôde rivala FC Barcelona (2:1), sa pritom duel nezačal vyvíjať zle. Mali loptu pod kontrolou v úvodných minútach si vypracovali viacero šancí. Už na začiatku 2. min hlavný rozhodca Gianluca Rocchi neuznal regulárny gól Cristiana Ronalda. Opakované televízne zábery dokázali, že CR7 v momente prihrávky nebol v postavení mimo hry. Krátko nato sa hostia dožadovali pokutového kopu po ataku Luiza Gustava na Garetha Bala.

„Mal som loptu pred sebou a zrazil ma k zemi. Bol to faul v pokutovom území a v takom prípade mal rozhodca odpískať jedenástku v náš prospech. Nedosiahli sme dobrý výsledok, je to frustrujúce. Na druhý týždeň však budeme mať druhú šancu, aby sme to otočili. Musíme si veriť, že sme schopní streliť aspoň tri góly,“ skonštatoval po stretnutí waleský rýchlik Gareth Bale.

O štvrťhodinu neskôr sa Talian s píšťalkou dopustil ďalšieho verdiktu, ktorý bol cez prestávku určite predmetom videoanalýz vo viacerých televíznych štúdiách. André Schürrle zakopol v pokutovom území o Casemira a arbiter ukázal na biely bod. Švajčiarsky legionár Ricardo Rodríguez nariadenú jedenástku bezpečne premenil, čím ukončil 738-minútovú sériu Keylora Navasa v LM bez inkasovaného gólu. Domácim o sedem minút neskôr vyšla rýchla kontra, na jej konci bol zakončujúci 21-ročný nemecký stredopoliar Maximilian Arnold.

zväčšiť Radosť futbalistov Wolfsburgu s fanúšikmi po... Foto: SITA/AP, Markus Schreiber
Wolfsburg, radosť Radosť futbalistov Wolfsburgu s fanúšikmi po víťazstve nad Realom Madrid.

„Ukázali sme, že sme schopní zdolať kohokoľvek, ak sa sústredíme na vlastný výkon,“ vyhlásil pre Sky Sports brazílsky stopér VfL Naldo. „Madridčania nás dostali pod permanentný tlak, ale boli sme jednotní a bránili ako tím. Víťazstvo 2:0 je skvelé, máme veľkú šancu na dosiahnutie ďalšej fázy,“ povedal podľa portálu soccerway.com Maximilian Arnold, ktorý prezradil, čím v druhom polčase vyprovokoval Brazílčana Marcela. „Povedal som mu, že má pekné vlasy. Takéto veci sú súčasťou každého zápasu. Už sme na to obaja zabudli,“ doplnil Arnold. Z domáceho tímu zaujal predovšetkým výkon Juliana Draxlera. „Užívame si tento moment. Napriek naším nedávnym výsledkom sme podali skvelý výkon. Pred bránkou Realu sme boli veľmi efektívni. Nemôžeme si dovoliť zaspať na vavrínoch,“ povedal 22-ročný nemecký reprezentant.

Wolfsburg vedomý si svojho náskoku sa v ďalšom priebehu hry proti favorizovanému protivníkovi prezentoval dobrou organizáciou hry, defenzíva až na niekoľko výnimiek fungovala spoľahlivo. Hráči domáceho tímu pôsobili sviežejším dojmom, čo využívali pri zakladaní protiútokov do čoraz viac otvorenej obrany španielskeho tímu. Ten po sobotňajšom ligovom dueli v Barcelone vyzeral unavene. „Naším najväčším problémom bola kondícia, El Clásico nás stálo veľa síl,“ priznal podľa webu UEFA.com tréner Realu Zinedine Zidane.

„Nie som spokojný s priebehom duelu, hlavne v prvom polčase. Presne toto sa vám môže stať, ak od začiatku nehráte s poriadnym nasadením. Musíme si oddýchnuť, zanalyzovať chyby a začať myslieť na odvetu. Stále môžeme dvojzápas otočiť a postúpiť do semifinále. Hoci sme zažili zlú noc, stále máme pred sebou druhý zápas. Samozrejme, s výsledkom nie sme spokojní. Prehru 0:2 sme nečakali. Vedeli sme, že to bude ťažké stretnutie a to sa potvrdilo. Wolfsburg sa ujal vedenia a ani pre to nemusel veľa urobiť. Pred nami je však ešte 90 minút, pokúsime sa zrealizovať náš cieľ. Musíme byť súdržní,“ doplnil 43-ročný Francúz.

Duel pre zranenie kolena nedohral jeho krajan Karim Benzema. Ten doplatil na súboj s Naldom v 9. min. Síce to ešte potom na trávniku skúsil, ale tesne pred polčasom definitívne prenechal miesto na hracej ploche Jesému Rodríguezovi. „Nemôžete zvíťaziť v každom zápase. Prehry jednoducho môžu prísť. Wolfsburg bol doma veľmi silný. Snažili sme sa, ale som si istý, že v odvete na San Bernabéu to s podporou našich fanúšikov zvládneme. Sme tím, spolu vyhrávame a spolu aj prehrávame. Teraz máme priestor na to, aby sme popremýšľali, čo sme nerobili správne a v čom sa musíme v odvete zlepšiť,“ vyhlásil pre denník Marca rodák z Kanárskych ostrovov Jesé.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #VfL Wolfsburg