Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Wolfsburg šokoval hviezdny Real, Manchester City remizoval v Paríži

Futbalisti Realu Madrid v úvodnom štvrťfinále Ligy majstrov prekvapujúco prehrali vo Wolfsburgu 0:2 a v domácej odvete budú musieť odvracať vyradenie, ktoré by znamenalo ich najhorší výsledok v súťaži od roku 2010. V druhom stredajšom zápase remizoval Paríž St. Germain doma s Manchestrom City 2:2 aj zásluhou veľkej chyby hostí pri rozohrávke od bránky.

06.04.2016 22:57
Cristiano Ronaldo, Wolfsburg Foto: ,
Hviezda Realu Madrid Cristiano Ronaldo (v popredí) a oslavujúci hráči Wolfsburgu.
debata

Prekvapenie vo Wolfsburgu sa začalo rodiť v 18. minúte. Po faule Casemira kopali domáci penaltu a Ricardo Rodríguez nezaváhal. Chvíľu nato navyše strieľaný center Henriguea využil Maximilian Arnold a zvýšil skóre. Real, ktorý cez víkend vyhral na ihrisku Barcelony, tentokrát sklamal v útoku a proti obrane nemeckého tímu sa takmer nepresadil. Naopak Wolfsburg mal ešte dve dobré šance na vyššie víťazstvo.

„Bola tu dychvyrážajúca atmosféra a fanúšikovia nás potiahli k výhre. Stále sme ale len v polovici cesty. V Madride budeme musieť hrať ešte lepšie,“ povedal Arnold pre ZDF. „Je to však rozhodne veľké víťazstvo. Dnes sa mi bude spať veľmi dobre,“ dodal s úsmevom.

Real síce vypadol v posledných ôsmich prípadoch, keď prvý zápas prehral, tentokrát však jeho hráči veria, že súboj otočia. „Wolfsburg je doma silný, ale na Santiago Bernabeu to s pomocou našich fanúšikov otočíme. Budeme hrať ako o život, pre seba i pre fanúšikov,“ sľúbil útočník Jesé, ktorý v prvej polovici nahradil zraneného Karima Benzemu.

V Paríži sa hralo útočné stretnutie, v ktorom mal herne navrch domáci, ale trápili sa v koncovke. Už v ôsmej minúte sa do šance hnal Matuidi, ktorého v šestnástke zrazil Mangala, lenže arbiter Mazic neposúdil situáciu ako penaltovú. Pískal až chvíľu na to po kontakte Sagna s Davidom Luizom a PSG získalo výhodu penalty.

K tej sa postavil švédsky kanonier Zlatan Ibrahimovič, toho však vychytal brankár Joe Hart. Pre neho to bola už šiesta chytená penalta z posledných jedenástich pokusov. Ibrahimovič neuspel ani v dvoch ďalších šanciach. Naopak Manchester udrel z prvej strely na bránku, keď po zisku v strede ihriska vyrazil do brejku a Kevin De Bruyne tvrdou strelou prepálil domáceho gólmana.

Lenže hráči City pomohli súperovi vlastnou obrovskou chybou. Hart rozohral od bránky nakrátko na Fernanda, ktorý si loptu zle spracoval a pri snahe všetko napraviť trafil Ibrahimoviča tak nešťastne, že sa od vysokého Švéda odrazila lopta do prázdnej bránky. Pre Ibrahimoviča to bol už 48. gól v Lige majstrov a na siedmom mieste historickej tabuľky strelcov sa dotiahol na Andreja Ševčenka.

Do druhého polčasu nastúpil už istý francúzsky majster s veľkým tlakom a po hodine hry sa dostal do vedenia. Hart síce ešte Cavaniho hlavičku po rohovom kope chytil, ale na dorážku Adriena Rabiota už bol krátky. Chvíľu nato trafil Ibrahimovič ešte brvno.

Potom ale tlak domácich poľavil a Manchester to využil na vyrovnanie. Po chybe Auriera, ktorý nastúpil prvýkrát od februára, keď ho vyradili z kádra za urážky spoluhráčov a trénera, nedokázala obrana PSG odvrátiť center, k lopte sa dostal so šťastím Fernandinho a pretlačil loptu do siete.

Liga majstrov – štvrťfinále – prvé zápasy

VfL Wolfsburg (Nem.) – Real Madrid (Šp.) 2:0 (2:0)

  • Góly: 18. Ricardo Rodríguez (z pok. kopu), 25. Arnold, ŽK: 19. Vieirinha, 50. Benaglio, 61. Luiz Gustavo, 69. Arnold – 69. G. Bale, rozhodoval: Gianluca Rocchi (Tal.)
  • Wolfsburg: Benaglio – Vieirinha, Naldo, Dante, Ricardo Rodríguez – Guilavogui, Luiz Gustavo – Bruno Henrique (80. Träsch), Arnold, Draxler (90.+ M. Schäfer) – Schürrle (85. M. Kruse)
  • Real Madrid: K. Navas – Danilo, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo – Modrič (64. Isco), Casemiro, T. Kroos (85. James Rodríguez) – G. Bale, Benzema (41. Jesé Rodríguez), C. Ronaldo

Paríž Saint-Germain (Fr.) – Manchester City (Angl.) 2:2 (1:1)

  • Góly: 41. Ibrahimovič, 59. Rabiot – 38. De Bruyne, 72. Fernandinho, ŽK: 1. David Luiz, 48. Matuidi – 11. Clichy, 36. Fernando, 83. Mangala, 85. Jesús Navas, rozhodoval: Milorad Mažič (Srb.)
  • PSG: Trapp – Aurier (78. Van der Wiel), Thiago Silva, David Luiz, Maxwell – Rabiot (78. Lucas Moura), Thiago Motta, Matuidi – Di María, Ibrahimovič, Cavani
  • Manchester City: Hart – Sagna, Mangala, Otamendi, Clichy – Fernandinho, Fernando – Jesús Navas, De Bruyne (77. Delph), David Silva (88. Wilfried Bony) – Agüero (90.+ Kolarov)
debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #manchester city #VfL Wolfsburg #Paríž St.-Germain