Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Citizens premiérovo do štvrťfinále, Dynamo končí dôstojne

Anglický futbalový klub Manchester City sa premiérovo predstaví vo štvrťfinále Ligy majstrov.

16.03.2016 10:33
Eliaquim Mangala, Oleksandr Jakovenko Foto: ,
Eliaquim Mangala z Manchestru City (vľavo) v súboji s Oleksandrom Jakovenkom z Dynama Kyjev.
debata

V utorňajšom odvetnom osemfinálovom stretnutí síce iba remizoval na svojom trávniku s Dynamom Kyjev 0:0, ale víťazstvo z ukrajinskej metropoly v prvom zápase 3:1 ho s prehľadom posunulo do najlepšej osmičky tímov „starého kontinentu“.

Mužstvo však prišlo o svojho kapitána Vincenta Kompanyho, ktorý sa zranil už po pár minútach hry. Krátko po ňom musel striedať aj jeho argentínsky kolega zo stopérskej dvojice Nicolás Otamendi.

Tréner „Citizens“ Manuel Pellegrini po stretnutí pochválil svojich hráčov za významný úspech. „Som spokojný, že sme sa kvalifikovali do ďalšej fázy. Nechceli sme sa za každú cenu hrnúť dopredu, pretože sme to nepotrebovali. Súper musel ísť do väčšieho rizika ako my. Snažili sme sa držať loptu na kopačkách a pokúsiť sa skórovať. Bol to takticky dobrý duel, Dynamo si nevytvorilo veľa šancí. Pre náš klub je postup medzi najlepších osem tímov LM veľkým úspechom. Kým sa nám to podarilo, mali sme dosť smoly, dvakrát sme v osemfinále vypadli s Barcelonou,“ vyhlásil Pellegrini podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA).

Šesťdesiatdva­ročného Čiľana mrzelo zranenie stopérskej dvojice Kompany a Otamendi. „Bohužiaľ, Vincent Kompany má opäť problémy s lýtkom. Uvidíme, ako na tom bude v stredu. Je to preňho ťažké. Otamendiho nakopli, dúfam, že o niekoľko dní bude v poriadku,“ doplnil Pellegrini. Dynamo v „kolíske futbalu“ doteraz nikdy nezvíťazilo. V štrnástom vystúpení dosiahlo tretí nerozhodný výsledok. Kouč Kyjevčanov Sergij Rebrov ľutoval hlavne premárnený prvý duel na domácej pôde. „Keby sme v Kyjeve zahrali tak, ako dnes, bolo by to oveľa zaujímavejšie. V prvom stretnutí sme sa snažili mať hru pod kontrolou, ale nepôsobili sme úplne uvoľnene a dovolili Manchestru City dostávať sa do šancí. V odvete to vyzeralo inak. Možno preto, že sme nehrali doma, zbavili sme sa nervozity. Bohužiaľ, pred našimi fanúšikmi sme prehrali, ale dnes prišlo niekoľko šancí. Moji hráči si zaslúžili zotrvať naďalej v Lige majstrov. Tento zápas bol pre nich kvalitnou skúsenosťou. Za to, ako sa prezentovali, im patrí veľká vďaka. Do budúcnosti hľadím s optimizmom,“ cituje web UEFA.com slová Rebrova.

„Samozrejme, chceli sme postúpiť ďalej, prišli sme do Manchestru vyhrať. Ak mám byť úprimný, osemfinále sme si prehrali domácim duelom v Kyjeve. Vo vyraďovacej fáze sme sa predstavili po dlhých rokoch. Myslím si, že sme reprezentovali dôstojne,“ skonštatoval pre televíznu stanicu Futbol 1 krídelník Dynama Andrij Jarmolenko.

Defenzíva City si v 18. domácom dueli v rámci LM udržala čisté konto iba druhýkrát. Podiel na tom mal aj skúsený zadák Pablo Zabaleta. „Samozrejme, sme veľmi radi, že sme sa zapísali do histórie. Počkajme si na piatkový žreb,“ povedal podľa portálu fourfourtwo.com 31-ročný Argentínčan. Manchester City sa stal siedmym anglickým tímom vo štvrťfinále novodobej LM (od roku 1992, pozn.), predtým sa to podarilo Arsenalu Londýn, Tottenhamu Hotspur, Leedsu United, FC Liverpool, Manchestru United a FC Chelsea.

Štvrťfinálový žreb LM je na programe v piatok 18. marca vo švajčiarskom Nyone. Žiadny z tímov nebude nasadený, vo štvrťfinále sa môžu stretnúť aj mužstvá z rovnakej krajiny.

debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #Dynamo Kyjev