Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Doma žiaria. Hrozbou je však európske sklamanie

Kto z koho? Pred prvou prihrávkou, dotykom kopačky s loptou či rozhodcovským hvizdom boli ich šance na postup vyrovnané. Veľa na tomto tvrdení nezmenila ani úvodná polovica ich dvojzápasového súboja.

16.03.2016 12:00
Stefano Sturaro Foto: ,
Stefano Sturaro (v strede) oslavuje vyrovnávajúci gól Juventusu proti Bayernu.
debata

Rozuzlenie dramatickej bitky o miestenku medzi najlepšími ôsmimi mužstvami futbalovej Európy sa fanúšikovia dozvedia dnes.

Zavládne bezprostredná radosť v Turíne alebo vypuknú postupové oslavy v uliciach Mníchova? Allianz Aréna núka bitku gigantov – vyzývateľom domáceho Bayernu je v osemfinálovej odvete Juventus. Po prvom zápase sa obaja rivali rozišli zmierllivo – po nič neriešiacej remíze 2:2.

„Do Nemecka sme prišli plní entuziazmu. Vieme, že čelíme mimoriadne silnému súperovi, no poznáme jeho slabšie miesta. Nesmieme však zaspať v úvode. Tak, ako sa nám to prihodilo v Turíne,“ upozorňuje hosťujúci obranca Leonardo Bonucci. So spoluhráčmi sa ocitol pred tromi týždňami v nepríjemnej situácii. Taliansky šampión prehrával po hodine hry 0:2 a zdalo sa, že s postupovými nádejami sa rozlúči už po úvodnom meraní síl. Vďaka výbornému finišu však súperovi jeho pozíciu značne skomplikoval.

„Napriek tomu dávam väčšie šance domácim. Bayern má vo svojom strede viac osobností a hráčov svetovej extratriedy. Juventus by musel podať výnimočný výkon, aby zdolal nemeckého majstra. Nie je to však nereálne,“ tvrdí v rozhovore pre Fox Sports taliansky stratég Fabio Capello.

Oba veľkokluby sú v záverečnej fáze sezóny v podobnej pozícii. Nemôžu pomýšľať len na pohárovú Európu, v strehu musia byť na ceste za obhajobou titulu aj na domácich trávnikoch.

V ligových súťažiach im patria líderské priečky, ich náskok je však minimálny. Bayern vedie pred Borussiou Dortmund o päť bodov, Juventus pred Neapolom o tri. Tak ako Turínčania, aj Mníchovčania sa na jeden z najdoležitejších duelov sezóny víťazne naladili. Zverenci Massimiliana Allegriho zvíťazili nad Sassuolom (1:0), mužstvo Pepa Guardiolu rozstrieľalo Brémy (5:0).

Jeden európskych gigantov sa dnes dočká veľkého sklamania. Vlani sa obaja predrali v Lige majstrov až do záverečných bojov. Juventus prekvapujúco postúpil až do finále, v ktorom nestačil na Barcelonu (1:3). Španielsky šampión sa stal aj katom Bayernu – v semifinálovom súčte ho zdolal 5:3.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Bayern Mníchov #liga majstrov vo futbale
Načítavajú sa športové výsledky...