Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Blanc: Ibrahimovič dal kritikom odpoveď. S ním bol postup ľahší

Zatiaľ čo pred rokom stálo vylúčenie Zlatana Ibrahimoviča futbalistov Paríža St. Germain takmer postup do štvrťfinále Ligy majstrov, tentoraz bol švédsky útočník ústrednou postavou v pozitívnom svetle. Dvoma gólmi a asistenciou zariadil vyradenie Chelsea po dvoch výhrach 2:1.

10.03.2016 10:07
Zlatan Ibrahimovič, Thibaut Curtois Foto: ,
Zlatan Ibrahimovič strieľa víťazný gól Paríža St. Germain, brankár Chelsea Thibaut Curtois bol bezmocný.
debata

Tridsaťštyriročný kanonier najprv skóroval v úvodnom zápase doma. Na ihrisku Chelsea potom pripravil gól pre Adriana Rabiota a v 67. minúte sám zaznamenal víťazný zásah, ktorý definitívne zobral Chelsea nádej na postup. Bol to pre neho jubilejný 50. gól v európskych pohároch, čo sa pred ním podarilo len trinástim hráčom.

„Hrali sme veľmi dobre. Kontrolovali sme hru aj loptu a využívali sme šance, ktoré sme si vytvorili. Ak budeme schopní taký výkon zopakovať vo štvrťfinále, budeme mať dobrú šancu znovu postúpiť,“ verí Ibrahimovič.

Výkon svojej najväčšej hviezdy ocenil aj tréner Laurent Blanc. „Novinári neustále spochybňujú jeho kvalitu, keď hrá len francúzsku ligu, a riešia, či je schopný podať hviezdny výkon aj v Lige majstrov. A dnes im dal odpoveď,“ vyhlásil kouč PSG. „Aj vďaka nemu bol náš postup ľahší, než som si myslel,“ dodal.

Ibrahimovič si svojím výkonom mohol urobiť aj reklamu na Britských ostrovoch. V lete mu totiž skončí v PSG zmluva a v minulosti sa netajil tým, že by si raz rád zahral v Premier League, ktorá sa mu doteraz vyhýbala. „Ak nezostanem v PSG, upozorňujem ak, tak zatiaľ nie je čas zaoberať sa ďalšími krokmi. Teraz máme pred sebou záver sezóny,“ odmietol Ibrahimovič špekulácie.

Aj tréner Chelsea Guus Hiddink však naznačil, že by si švédskeho kanoniera vedel predstaviť v modrom drese svojho klubu. „Možno nie je najmladší, ale aj vo svojom veku je to skvelý futbalista. Navyše s výraznou osobnosťou, ktorá mu pomáha rýchlo sa adaptovať v akejkoľvek lige sveta a byť bossom v akomkoľvek klube,“ povedal holandský tréner.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zlatan Ibrahimovič #Paríž St. Germain #Laurent Blanc #Chelsea FC